Dupa ce a esuat in incercarea de a interveni in preluarea Arcelor de catre Mittal, grupul Severstal urmareste sa fie listat la Bursa din Londra.
Prin aceasta miscare, Severstal doreste sa isi creeze un profil mai puternic pe piata, ce ii va a
Dupa ce a esuat in incercarea de a interveni in preluarea Arcelor de catre Mittal, grupul Severstal urmareste sa fie listat la Bursa din Londra.
Prin aceasta miscare, Severstal doreste sa isi creeze un profil mai puternic pe piata, ce ii va aduce o influenta crescanda in viitoarele negocieri de achizitii.
Compania este deja cotata la Bursa din Moscova, dar se spera ca pana in noiembrie isi va face debutul si la Bursa din Londra. Severstal urmeaza astfel tendinta generala printre principalele companii energetice rusesti, care in ultima vreme s-au declarat interesate de a-si lista actiunile la Bursa londoneza.
Dupa cum se arata in The Guardian, compania spera ca va obtine aproximativ 1,5 miliarde de dolari de pe urma iesirii la Bursa londoneza. Valoarea Severstal ar ajunge astfel la 15 miliarde de dolari.
Compania si-a manifestat interesul de a achizitiona participatii la producatorul de otel englezo-olandez Corus, precum si la firma germana Thyseen Krupp. Patronul Severstal este Alexei Mordashov, al saptelea in topul celor mai bogati oameni din Rusia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.