Revenit la formula cu 18 echipe, campionatul editiei 2006/2007 si-a disputat prima etapa in mijlocul unui scandal de proportii si in conditii total improprii.
Scandalul de proportii este retrogradarea la masa verde a Sportului Studentesc in es

Revenit la formula cu 18 echipe, campionatul editiei 2006/2007 si-a disputat prima etapa in mijlocul unui scandal de proportii si in conditii total improprii.
Scandalul de proportii este retrogradarea la masa verde a Sportului Studentesc in esalonul doi iar conditiile improprii s-au datorat caldurii infernale in care s-au desfasurat cele mai multe dintre meciuri.
Sa detaliem.

RETROGRADAREA "STUDENTILOR"
De ce a fost retrogradata cea mai frumoasa echipa a campionatului trecut? Am mai scris despre treaba asta si o vom mai face pana cand FRF va veni cu dovezile clare care au condus-o, spre o astfel de decizie arbitrara. Si nu ne jucam cu vorbele cand facem o astfel de afirmatie. Totul a pornit de la faptul de netagaduit ca Mircea Sandu si noua sa echipa de conducere a FRF avea o datorie fata de gruparea lui Marin Condescu, omul care cu voturile lui, destule, a inclinat balanta in favoarea vechiului preseditne si astfel a fost blocat "indraznetul" Gica Popescu. Federatia n-a putut s-o salveze pe Pandurii Tg. Jiu de la retrogradare si s-a cautat o alta varianta. Asa se face ca ea, adica Federatia, a pus ochii pe Jiul Petrosani si pe Sportul Studentesc pe care le-a gasit cu mari datorii la bugetul de stat. In luna mai le-a avertizat pe amandoua. Mai smecher, patronul Jiului, Alin Simota, s-a descurcat si a adus in ultima clipa dovezile prin care dovedeste ca a platit. Patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, a incercat cateva eschive si apoi un dribling dar "federalii" n-au cazut in plasa si prin dinamovistii Florin Prunea si Ionut Lupescu au parafat excluderea echipei din Regie, trimitandu-o in esalonul secund.
In acest fel s-a parafat ramanerea in Liga I a echipei lui Marin Condescu, Pandurii Tg. Jiu. Acum sa nu vina cei de la Pandurii si sa spuna ca ei au fost luati prin surprindere. Nu, n-au fost luati, ei stiau de mai multa vreme ca li se pregateste mentinerea in "A", o demonstreaza si faptul ca si-au intarit substantial echipa cu jucatori valorosi, iar in meciul cu Rapid gorjenii au jucat mult mai bine decat in intreg campionatul trecut!
Din actele prin care se demonstreaza de ce a fost retrogradata echipa lui Vasile Siman mie unul mi-a sarit in ochi o propozitie in care se spune ca de jucatorii echipei, unii foarte valorosi, trebuie sa se aiba mare grija pentru ca ei sa nu sufere. Cu alte cuvinte lui Siman i se arata si calea pe care o are de urmat: vanzarea jucatorilor importanti, unii dintre ei componenti ai echipei nationale.
Astfel, iata, ajungem la al doilea motiv care a dus la eliminarea echipei, faptul ca prin evolutia ei buna din campionatul trecut i-a deranjat pe grangurii campionatului. Pe Dinamo in primul rand cu care a concurat pana in ultima etapa pentru o participare in Cupa UEFA, pe Steaua in al doilea rand careia i-a pus o mare rezistenta (minus portarul Stancioiu) si pe Rapid in al treilea rand cu care s-a batut pe viata si pe moarte atat in Regie cat si pe Giulesti.
Toate si toti i-au pus gand rau frumoasei din Regie, incluisiv patronul echipei care n-a vrut sa plateasca la timp si nici macar sa vanda un jucator pentru a-si achita datoria catre stat. Toate aceste forte au prins-o la inghesuiala pe "fata in alb si negru", au violat-o cu nerusinare dupa care au aruncat-o in rigola fotbalului care duce spre Modelu, Otopeni, Forex, Tulcea, Sacele si Brazi!
Jucatorii Sportului sunt de compatimit, nu si Vasile Siman. Ne intrebam totusi: nu mai exista echipe din Liga I care nu si-au platit datoriile catre stat?

La discretia serialelor si a divertismentelor penibile
A doua problema a comentariului nostru de la mijlocul acestei saptamani este disparitia de pe agenda LPF a orei de incepere a meciurilor campionatului. Dintotdeauna a existat o asemenenea ora. Pe vremea cand se mai respectau cat de cat regulile campionatului. Acum nu se mai respecta nimic. Meciurile din Liga I au ajuns la discretia televiziunilor, de parca aceste televiziuni ar platit LPF-ului sute de milioane de euro.
In etapa inaugurala a editiei 2006/2007 partidele de la Craiova, Urziceni, Galati, Tg, Jiu, Alba Iulia si Arad s-au jucat la o temperatura de 40 de grade la umbra. Am inteles ca in aceste orase stadioanele n-au nocturna. Dar Craiova are. Dar de ce n-a fost respectata ora oficiala?
Cineva afirma ca nu stiu care televiziune n-a putut sa renunte la un serial (mi se pare "Secretul Mariei", in reluare!). S-a ajuns in situatia deci ca televiziunile sa nu tina cont de nimeni si de nimic si ele sa stabileasca orele de disputare ale partidelor. Cand a negociat transmisiile la televiziuni, LPF-ul unde a fost? Mai-mai ca imi vine sa le dau dreptate celor trei bucurestene, Steaua - Dinamo - Rapid cand se declara total nemultumite de modul cum sunt respectate drepturile cluburilor. Mai ales ale jucatorilor. Daca patronii acestora vor cat mai multi bani, la chinurile jucatorilor nu se gandeste nimeni? A opri meciul de vrea cinci ori ca jucatorii sa bea o gura de apa nu-i o solutie. E o bataie de joc!
Canicula va cuprinde si meciuriel etapei a doua, Liga ce face? Sau baietii sunt plecati spre zone cu umbra deasa? Vor decide tot seriale penibile si emisiuni de divertisment care te fac sa dai cu toporul in ecranul televizorului?


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.