Misiunea militara a NATO din Afganistan - ISAF - a pierdut, ieri, primii trei militari de la preluarea, luni, a operatiunilor in sudul Afganistanului, in timpul unei ambuscade din provincia Helmand, una dintre cele mai afectate de insurgenta taliban
Misiunea militara a NATO din Afganistan - ISAF - a pierdut, ieri, primii trei militari de la preluarea, luni, a operatiunilor in sudul Afganistanului, in timpul unei ambuscade din provincia Helmand, una dintre cele mai afectate de insurgenta talibana, transmite AFP. Unul dintre cei trei militari britanici ucisi a fost dat disparut pentru scurt timp, dar trupul sau a fost gasit dupa cateva ore. Un al patrulea militar a fost ranit grav. Aceste decese se adauga altor sase militari britanici ucisi in provincia Helmand incepand din luna iunie. Un numar total de 63 de militari straini, majoritatea americani, au fost ucisi in Afganistan de la inceputul acestui an. Londra a desfasurat in jur de 3.300 de militari in sudul Afganistanului, dintre care doua treimi in Helmand, ceilalti activand la baza din Kandahar, unde sunt stationate avioanele de vanatoare Harrier sau elicopterele de atac Apache.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.