A plecat Rembrandt, vin romanii, francezii si chinezii. Muzeul National de Arta a inchis, ieri, un alt capitol de succes: expozitia "Intalnire cu Rembrandt", dar deschide alte porti fascinante spre arta asiatica, Luchian, Grigorescu si Aman, in augus
A plecat Rembrandt, vin romanii, francezii si chinezii. Muzeul National de Arta a inchis, ieri, un alt capitol de succes: expozitia "Intalnire cu Rembrandt", dar deschide alte porti fascinante spre arta asiatica, Luchian, Grigorescu si Aman, in august, fotografia lui Constantin Brancusi, scriitura belgiana si sculptura franceza, in septembrie. Raluca Bem Neamu, sef Sectie Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale, vorbeste despre urmatorii pasi ai culturii de muzeu.
- Cum apreciati rezultatele expozitiei Rembrandt, care s-a inchis ieri?
- Deschisa pe parcursul verii, s-a bucurat de succes la public, peste 13.000 de vizitatori profitand de intalnirea cu unul dintre cei mai cunoscuti pictori ai tuturor timpurilor. Impactul expozitiei este considerabil, desi aceasta a fost preponderent de grafica, gen mai putin popular care atrage, chiar si pe plan mondial, un numar mai mic de vizitatori decat pictura. Numele artistului a constituit o atractie prin el insusi. Totul a culminat cu "Noaptea muzeelor" din 20 mai, cand peste 5.200 de vizitatori si-au asteptat randul in curte, pentru a intra in sali. Fenomenul "cozii pentru arta" este, cu siguranta, o dovada ca exista o nevoie reala de cultura in randul publicului. Acest tip de expozitie, care propune un nume foarte cunoscut al istoriei artei, constituie o reteta de succes verificata de toate marile muzee ale lumii. si in Muzeul National de Arta al Romaniei o asemenea initiativa atrage de trei ori mai multi vizitatori decat o alta, care propune artisti mai putin cunoscuti publicului larg. Nu se poate vorbi insa de o lipsa de public la muzeu, cand aceste expozitii temporare nu exista. Galeriile permanente sunt vizitate de publicul fidel sau de cel ocazional, constituit din grupuri de turisti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.