Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a recunoscut ca sistemul pe care il patroneaza este marcat de fraude, furturi si mita. Si asta dupa ce scandalurile in sistem s-au tinut lant, incepand cu Testele Nationale si pana la examenele de titularizare.
Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a recunoscut ca sistemul pe care il patroneaza este marcat de fraude, furturi si mita. Si asta dupa ce scandalurile in sistem s-au tinut lant, incepand cu Testele Nationale si pana la examenele de titularizare.

Motiv de demisie: Hardau recunoaste haosul din InvatamantMinistrul educatiei, Mihail Hardau, a recunoscut ca sistemul pe care il patroneaza este marcat de fraude, furturi si mita. Si asta dupa ce scandalurile in sistem s-au tinut lant anul acesta, incepand cu Testele Nationale si pana la examenele de titularizare. Marturisirea propriei neputinte in fata dezastrului din Invatamant nu rezolva insa problemele grave cu care se confrunta Scoala romaneasca.

Ministrul educatiei a recunoscut, oficial, ca exista fraudare intre judete la examenele nationale. In acest sens, Hardau a venit chiar cu un exemplu concret, acela al judetului Botosani, in care jumatate din cei peste 3.000 de candidati la Bacalaureat au obtinut note intre 9 si 10. Ministrul educatiei a sustinut ca la ora actuala se realizeaza o discriminare fraudata intre judete, care se rasfrange asupra absolventilor, explicand ca un elev dintr-un judet in care evaluarea s-a facut corect va fi dezavantajat la admiterea in facultate in fata unui elev provenit dintr-un judet in care notele au fost supraevaluate. In acest sens, Hardau a anuntat ca va dispune o analiza in judetele in care s-au inregistrat astfel de cazuri, urmand sa se faca o comparatie intre rezultatele elevilor din liceu si notele obtinute la Bacalaureat. Totodata, ministrul educatiei a declarat ca cel putin 10% din lucrarile de Bacalaureat din tara vor fi recorectate. Pana in prezent, la nivel national au fost recorectate de catre reprezentantii ministerului de resort 1.839 de lucrari, din care peste 1.300 au fost supraevaluate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin