Reprezentantii patronatelor din industria alimentara non-animala contesta ordinul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in care este stipulat ca, incepand cu august, fiecare unitate procesatoare sau prelu
Reprezentantii patronatelor din industria alimentara non-animala contesta ordinul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in care este stipulat ca, incepand cu august, fiecare unitate procesatoare sau prelucratoare de produse alimentare, altele decat cele de origine animala, trebuie sa plateasca din buzunarele proprii controalele ANSVSA. Astazi, reprezentantii acestor patronate (vinului, apelor minerale, industriei panificatiei, a zaharului si uleiului) se intalnesc cu conducerea ANSVSA pentru a reclama ordinul emis de acestia. Ei considera actul normativ ilegal si cer anularea lui. „Acest ordin nu respecta legislatia, deoarece nu a fost dat publicitatii, conform legii 52. De asemenea, are trei articole care contravin Codului Civil“, a declarat Liviu Pop, vicepresedintele Patronatului National al Viei si al Vinului (PNVV). „Nu suntem obligati sa le asiguram inspectorilor ANSVSA spatii de birouri, computere si sa le platim fel de fel de taxe, cum vor ei. Pur si simplu se contrazic singuri, deoarece in hotararea 925 este stipulat ca ei insisi trebuie sa si le asigure“, a adaugat oficialul PNVV.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.