Medicul ortoped Doru Filipescu, cel care il supravegheaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca, deocamdata, pacientul sau nu are nevoie de o interventie chirurgicala. El a precizat ca o perioada seful guvernului va sta cu un aparat gip
Medicul ortoped Doru Filipescu, cel care il supravegheaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca, deocamdata, pacientul sau nu are nevoie de o interventie chirurgicala. El a precizat ca o perioada seful guvernului va sta cu un aparat gipsat pentru repararea ligamentelor colaterale, nefiind vorba de leziuni foarte grave. Doru Filipescu a spus ca, dupa doua, trei sau patru luni, daca va fi cazul, se va face un transplant de ligament, prilej cu care se va interveni si pentru ruptura de menisc. Indicatia de transplant de ligamente este doar in proportie de 60-70%, a precizat medicul. Operatia va fi necesara daca pacientul va simti o instabilitate cand va merge, iar aceasta se va face endoscopic, iar pacientul va putea merge chiar de a doua zi, dar va trebui sa se ajute de carje. Doru Filipescu a spus ca l-a vizitat pe premier in cursul serii de miercuri si a constatat ca acesta este bine. Examenul RMN la care a fost supus premierul Calin Popescu Tariceanu la o clinica particulara a confirmat ca seful executivului a suferit la genunchi o ruptura de ligament si o ruptura de menisc. Din punct de vedere cerebral, situatia este perfect normala, nu au aparut nici un fel de consecinte posttraumatice. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a deplasat miercuri, dupa sedinta guvernului, la o clinica particulara pentru a face investigatii suplimentare, in urma accidentului rutier in care a fost implicat marti seara.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul accidentului
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat prin declinare de competenta, de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea cu dosarul constituit ca urmare a evenimentului rutier in care a fost implicat premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza un comunicat transmis Agentiei Rompres de biroul de presa al Parchetului. Avand in vedere calitatea de membru al Guvernului a lui Calin Popescu Tariceanu, cercetarile urmeaza a fi efectuate de Sectia de urmarire penala si criminalistica pentru a se stabili imprejurarile in care s-a produs acest eveniment, precizeaza comunicatul mentionat. Potrivit sursei citate, organele de politie din cadrul I.P.J.- Ilfov au efectuat, conform procedurii obisnuite, toate actele ce se impun intr-o cercetare la fata locului a unui accident rutier.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.