L-am cautat pe poetul si universitarul brasovean Andrei Bodiu (foto), cel pe care jurnalistul Carol Sebastian l-a turnat la Securitate, pentru a-i cere un punct de vedere fata de aceasta prima deconspirare facuta de cand a fost lansata campania Civic
L-am cautat pe poetul si universitarul brasovean Andrei Bodiu (foto), cel pe care jurnalistul Carol Sebastian l-a turnat la Securitate, pentru a-i cere un punct de vedere fata de aceasta prima deconspirare facuta de cand a fost lansata campania Civic Media. Andrei Bodiu ne-a declrat, in exclusivitate: "Am fost urmarit toata studentia mea. Totul a plecat de la un coleg, care in dosarul pe care l-am parcurs in primavara lui 2002, semneaza Dan. Acest Dan a fost autenticul caine de paza al Securitatii. Carol nu a dat nici-o nota care sa-mi faca, realmente, rau. Ma si avertiza de cate ori era chemat la Secu si trebuia sa dea relatii depre mine. El a fost constrans sa devina informator. Circumstantele le-a povestit el, nu le reiau. Pe de alta parte, in jurul meu Securitatea a "plantat" o multime de colegi. Dosarul e plin de ofiteri care roiau si-si castigau pita de pe urma revoltei, firesti, a unui poet de 20 de ani. Ca un amanunt sinistru, dosarul meu a fost deschis in ziua in care am implinit 20 de ani, 27 aprilie 1985. E foarte bine ca acum Kuki a avut curaj si mi-as dori ca toti cei care au fost informatori sa-si asume deschis conditia. Altfel vom trai in aceeasi confuzie, iar societatea va scoate in continuare la iveala, ca personalitati de top, personaje de la marginea ei care, in mod cert, nu pot fi modele pentru tineri. Ce mi se pare trist este ca societatea noastra iubeste "sangele", iar cei care-l antipatizeaza pe Carol Sebastian, jubileaza. Daca oamenii ar citi cu atentie investigatia foarte buna a Mirelei Corlatan din "Cotidianul", ar vedea ca nuantele sunt foarte importante. La fel de important mi se pare faptul ca nici acum, in 2006, nu eu am fost la originea dezvaluirii". (D.M. Cipariu)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.