Procurorii anticoruptie au dispus in urma cu cateva zile neinceperea urmarii penale fata de edilul Constantei, Radu Mazare, si mai multi angajati ai primariei, in doua dosare privind retrocedarea unor imobile. Solutia anchetatorilor a fost apreciata
Procurorii anticoruptie au dispus in urma cu cateva zile neinceperea urmarii penale fata de edilul Constantei, Radu Mazare, si mai multi angajati ai primariei, in doua dosare privind retrocedarea unor imobile. Solutia anchetatorilor a fost apreciata de Mazare care le-a multumit ieri procurorilor DNA-Serviciul Teritorial Constanta. El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca fusesera depuse plangeri penale prin care atat el, cat si alti angajati ai Primariei Constanta erau acuzati de luare si dare de mita, trafic de influenta sau abuz in serviciu. Mazare a spus ca a primit solutia in cele doua dosare pe care le-a avut cu chiriasii imobilelor retrocedate, iar procurorii DNA Constanta au decis ca in ambele cazuri faptele nu exista. El i-a avertizat insa pe cei care au depus plangeri penale impotriva lui ca vor fi actionati in instanta pentru denunt calomnios. "Tuturor persoanelor care in mod intentionat mi-au facut plangere penala din rea-vointa sau pentru ca le-au sugerat altii, dupa ce se da neinceperea urmaririi penale, le voi face atat eu personal, cat si ceilalti care sunt vizati, plangeri penale pentru denunt calomnios. Vor trebui sa isi angajeze avocati, sa se taraie prin instante si sa dea cu subsemnatul", a spus Mazare, citat de Mediafax.
Comanda politica
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, care a fost cercetat impreuna cu primarul Mazare, a dat acelasi avertisment dupa ce procurorii au dat neinceperea urmaririi penale. "Am inaintat deja documentatia pentru denunt calomnios pentru ca, dintr-o razbunare politica, la comanda actualei puteri, organele statului au cercetat timp de un an in acest dosar. Cineva trebuie sa plateasca pentru prejudiciu de imagine", a afirmat Constantinescu. Mazare si Constantinescu le-au multumit procurorilor de la DNA Constanta "care au avut curajul, in primul rand, sa scrie solutia in aceste cazuri" si care <<au dat dovada de impartialitate si nu s-au garbovit ca altii>>. Primarul Constantei a mai spus ca, in momentul in care i-a acuzat pe procurorii DNA ca actioneaza la comanda politica, nu s-a referit niciodata la intreaga breasla. "Nu m-am referit niciodata la procurori in ansamblu, ci doar in cazurile in care maniera la care se punea problema era evident ca reprezinta o subordonare politica", a mai spus Mazare.
Deliorga acuzat de mita
Altfel, potrivit NewsIn, dosarul instrumentat de Sectia Teritoriala a DNA privea o plangere a unui administrator care il acuza pe Cristian Deliorga, vicepresedinte CSM, ca ar fi primit mita de la Radu Mazare pentru a confirma o solutie de NUP, in perioada cand era prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. DNA a decis neinceperea urmarii penale impotriva lui Deliorga, motivand ca nu exista probe care sa dovedeasca ca acesta a fost influentat in vreun fel in legatura cu solutia data. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.