de coalitie, propunerea nu a beneficiat de spriijinul vadit al nici uneia din partile vizate, democratii taxand virulent ceea ce ei considera a fi doar o diversiune liberala.
Potrivit unor  surse democrate, reprezentantii PD au de gand sa a
de coalitie, propunerea nu a beneficiat de spriijinul vadit al nici uneia din partile vizate, democratii taxand virulent ceea ce ei considera a fi doar o diversiune liberala.
Potrivit unor surse democrate, reprezentantii PD au de gand sa aduca in discutie la proxima sedinta a CSAT modul in care ministrul liberal al apararii s-ar fi folosit de infrastructura Directiei Generale de Informatii a Armatei pentru a demara de un an incoace o campanie de urmarire si racolare a politicienilor si ziaristilor, precum si a unor actiuni de spionaj la adresa unor consilieri prezidentiali. Ca atare, Olteanu a reluat o tema ce fusese lansata de Liga ProEuropa si inglobata in programul PNL inca din luna februarie a acestui an: desfiiintarea CSAT, structura considerata de tip sovietic, care, cu exceptia Frantei, nu-si gaseste corespondent la nivelul statelor membre UE. "Noi, in rezolutia Consiliului Permanent al PNL din februarie, am spus exact acelasi lucru. CSAT e o structura preluata in Constitutia din 1991, pentru a da mai multa putere presedintelui de atunci", a spus Bogdan Olteanu. Liderul liberal a tinut sa precizeze ca ideea liberala nu pune in discutie neaparat modul in care e constituit CSAT, ci persoanele care fac parte din el si modul de transfer al deciziei catre acest fel de structura. "Printr-o viitoare revizuire a Constitutiei va trebui stabilit cine e seful Executivului, fiindca in momentul acesta nimeni nu poate sa spuna daca e primul-ministru sau presedintele", a precizat Olteanu.

Aparare in careu in jurul lui Atanasiu
Olteanu a mai precizat ca Atanasiu se bucura de sustinerea politica a partidului, asa cum PNL a facut front si in fata unui Gheorghe Flutur sau a ministrului Eugen Nicolaescu. "Suntem multumiti de ministrul apararii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.