ai caror parinti sunt imigranti. Aceleasi statistici europene arata ca originea si gradul de educatie sunt strans legate. Putin peste 40 la suta din copiii de imigranti in Germania termina doar opt clase, circa noua procente reusesc sa-si ia ba
ai caror parinti sunt imigranti. Aceleasi statistici europene arata ca originea si gradul de educatie sunt strans legate. Putin peste 40 la suta din copiii de imigranti in Germania termina doar opt clase, circa noua procente reusesc sa-si ia bacalaureatul, iar aproape douazeci la suta nu au niciun fel de pregatire scolara.

Intrebari incuietoare
Nu de mult, toate landurile Germaniei au introdus fara exceptie cursuri de limba germana severe si teste de cultura generala pentru cei care vor sa primeasca cetatenia. Spre exemplu, landul Hessen a hotarat sa-i supuna pe cei dornici sa fie suta la suta germani unui test cu 100 de intrebari de cultura sociala, politica si economica germana. Asadar, cine doreste cetatenia trebuie sa stie exact ce motive a folosit pictorul Caspar David Friedrich in perioada de creatie de pe insula Ruegen, dar si ce s-a intamplat la Consiliul din 1848 la Catedrala Sf. Pavel din Frankfurt. Imigrantul cu aspiratii de a deveni cetatean al Republicii Federale trebuie sa stie primele trei versuri ale imnului german si ce partide sunt reprezentate in Bundestag. Este vizibil ca unele dintre intrebarile din test se adreseaza imigrantilor musulmani, pentru ca se refera la libertatea femeii, la toleranta fata de alte credinte si la homosexualitate. Candidatul trebuie sa stie sa explice ce intelege prin sintagma "dreptul la existenta a statului Israel" si ce doctor german a descoperit virusul holerei. Autoritatile germane linistesc protestatarii: imigrantii sunt pregatiti pentru test cu 600 de ore de cursuri de limba germana si 30 de ore de cultura politica.

Westfalia de Nord are minister pentru integrarea imigrantilor


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.