Protocolul de colaborare parlamentara clocit de PRM si PSD se afla in impas. Seful peremistilor Vadim Tudor se teme sa sustina o motiune de cenzura a PSD deoarece banuieste ca versatul negociator Viorel Hrebenciuc (PSD) ii va trage clapa, punand o pa
Protocolul de colaborare parlamentara clocit de PRM si PSD se afla in impas. Seful peremistilor Vadim Tudor se teme sa sustina o motiune de cenzura a PSD deoarece banuieste ca versatul negociator Viorel Hrebenciuc (PSD) ii va trage clapa, punand o parte dintre parlamentarii pesedistii sa voteze impotriva propriei motiuni pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate, ne-au declarat surse din conducerea PRM. "Hrebenciuc este uns cu toate alifiile. PSD vrea un impact de imagine si nu debaracarea lui Tariceanu care ar aduce alegerile anticipate. La cum stau in sondaje, anticipatele trezesc spaima in PSD. Hrebenciuc negociaza intotdeauna cu marja de eroare si Tribunul se teme ca nu cumva sa-i puna pe vreo 20-30 dintre pesedisti sa voteze impotriva motiunii apoi sa sara la gatul PRM si sa spuna ca a tradat", au explicat sursele citate recentele trairi ale Tribunului. Pe de alta parte, potrivit acestora, o mare parte dintre deputatii PRM s-au aratat impotriva mariajului cu PSD. Singurul motiv pentru care Vadim ar accepta semnarea Protocolului cu social-democratii este ca o astfel de colaborare ar mai scoate PRM din izolare si s-ar pune sub semnul intrebarii eticheta de partid nefrecventabil, xenofob si ultranationalist.
Invocarea Raportului
Senatorul PSD George Maior a declarat ieri la Alba Iulia ca PSD ar putea renunta la depunerea unei motiuni de cenzura daca raportul de tara pentru Romania al Comisiei Europene va fi nefavorabil si va crea o situatie de gravitate deosebita pentru aderarea Romaniei la UE. "Daca din cauza raportului de tara exista o situatie de gravitate neasteptata in legatura cu evolutia politica si evolutia pe indeplinirea unor criterii importante de aderare pana la 1 ianuarie 2007, vom analiza in lumina interesului national si posibilitatea de a nu depune o motiune de cenzura, pentru a trece peste un asemenea moment", a spus Maior, citat de Mediafax.
Tariceanu relaxat
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Viena, ca o motiune de cenzura impotriva Guvernului nu ar avea "nici o sansa sa fie adoptata". "Vad, de o saptamana, diverse speculatii si comentarii in legatura cu motiunea de cenzura Probabil ca ma stiti destul de bine, sunt destul de relaxat, pentru ca stiu ca motiunea de cenzura nu are nici o sansa", a spus premierul, citat de Rompres. Motiunea de cenzura nu are "nici o sansa nici macar in PSD", a sustinut Tariceanu, spunand ca Mircea Geoana "se agita mult si fara rost". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.