Un recent studiu care contine date clinice din SUA si Europa, prezentat pentru prima data la Congresul European privind Aspectele Clinice si Economice in Osteoporoza si Osteoartrita, a evidentiat faptul ca ''peste 70% din femeile la menopauza, suferi

Un recent studiu care contine date clinice din SUA si Europa, prezentat pentru prima data la Congresul European privind Aspectele Clinice si Economice in Osteoporoza si Osteoartrita, a evidentiat faptul ca ''peste 70% din femeile la menopauza, suferind de osteoporoza, prefera o singura doza de medicatie pe luna, terapie considerata mai convenabila decat administrarea o data pe saptamana''.
Motivul principal il constituie faptul ca a lua o singura tableta pe luna este un tratament mai usor de urmat pe o perioada lunga de timp. ''Folosind bifosfonati cu administrare saptamanala, se apreciaza ca pana la 60% dintre femei intrerup tratamentul dupa un an. In acest fel, ele nu mai pot obtine rezultate optime in ceea ce priveste reconstructia osoasa, efecte care apar in timpul tratamentului indelungat. Cu cat pacientele fac tratament o perioada mai lunga de timp, cu atat riscul de fractura este mai scazut'', precizeaza reprezentantii companiei farmaceutice Roche.

Si femeile din Romania vor putea urma tratamentul de ultima ora

Conform acestora, una dintre pacientele incluse in studiu a declarat ca ''multi oameni nu-si dau seama ce greu este sa traiesti avand osteoporoza. Stiu cat este de important sa urmez tratamentul, dar acest lucru poate sa fie dificil, din cauza cerintelor speciale legate de administrarea medicatiei - sa nu mananci, sa stai in picioare... Prefer administrarea unei singure doze pe luna, deoarece este mult mai convenabila si, in cele din urma, ma ajuta sa nu renunt la tratament''.
In acelasi timp, dr. Peyman Hadji, investigator principal si conducator al Departamentului de Endocrinologie, Osteoporoza si Medicina Reproductiva al Universitatii Philipps din Marburg a afirmat ca ''desi avem medicamente care s-au dovedit eficiente in studiile clinice, acestea actioneaza numai daca tratamentul este urmat in mod constant si pe termen lung. Conform datelor prezentate in studiu, se pare ca majoritatea femeilor cu osteoporoza postmenopauza prefera sa ia numai 12 tablete pe an in loc de 52. Principalul motiv il constituie faptul ca un regim cu o administrare lunara este mai usor de urmat o lunga perioada de timp.
Acest studiu sugereaza ca o doza pe luna are potentialul de a creste aderenta la tratament, imbunatatind astfel eficienta generala a terapiei in osteoporoza - ceea ce reprezinta o veste imbucuratoare si pentru medici, si pentru paciente''. Pentru un numar estimat de 3,79 milioane de fracturi osteoporotice in Europa, aceasta imbunatatire a managementului osteoporozei este esentiala.
In curand, si femeile din Romania vor avea posibilitatea de a se trata mult mai usor, avand in vedere ca, in cursul saptamanii viitoare, Roche Romania si GSK vor lansa pe piata romaneasca unicul tratament impotriva osteoporozei cu o singura tableta o data pe luna.

Roche Group: crestere de 22 la suta

Pentru acest an, compania farmaceutica Roche estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in tara noastra, cu aproximativ 10 la suta, in linie cu evolutia pietei farmaceutice.
Rata cresterii vanzarilor in 2006 se asteapta sa fie constanta de-a lungul intregului an, afirma Dan Zamonea, director general Roche Romania.
Pe de alta parte, vanzarile Roche Group au crescut in primele trei luni ale acestui an cu 22 la suta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, atingand cifra de 9,8 miliarde de franci elvetieni (CHF) - aproximativ 6,3 miliarde de euro.
Vanzarile de produse farmaceutice au inregistrat o crestere de 26 la suta in CHF, de trei ori mai mare decat rata globala de crestere a pietei. Vanzarile medicamentelor inovative destinate tratamentului cancerului au inregistrat o crestere de 52 la suta comparativ cu perioada similara a anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.