Senatorul PNL Norica Nicolai nu a primit nici o sanctiune pentru incidentul de saptamana trecuta, din Senat, in urma caruia o nepoata a sa a avut acces in sala de sedinte si a votat una dintre legile de pe ordinea de zi. Daca Biroul Permanent al Senatului a decis sa trimita cazul Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, conducerea PNL a decis, ieri dimineata, in cadrul sedintei Biroului Pemanent National al formatiunii, ca nu exista motive pentru sanctionarea senatorului Norica Nicolai.
"In numele senatorului Norica Nicolai nu a votat nimeni. Eu n-am astfel de date. Daca Senatul va constata un astfel de lucru, atunci sigur ca va trebui sa luam masuri", a declarat ieri presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu. Astfel ca, spune presedintele PNL, Norica Nicolai nu va fi sanctionata pentru ca a fost acuzata de ceva "ce nu s-a intamplat".
Cat despre faptul ca nepoata Noricai Nicolai a votat in locul senatorului Serban Stratila, Tariceanu a precizat ca nu are informatii, dar daca Senatul va constata un asemenea lucru PNL va trebui sa ia masuri.
Liderul liberal i-a cerut senatorului Norica Nicolai sa faca o declaratie prin care sa-si manifeste regretul fata de incidentul in care a fost implicata saptamana trecuta in Parlament, legat de prezenta unei nepoate de-a sa in sala de plen. "I-am cerut liderului de grup parlamentar al Aliantei D.A. din Senat, domnul Puiu Hasotti, sa-i transmita doamnei Nicolai ca ii cer sa faca o declaratie lipsita de orice fel de echivoc in care sa-si manifeste regretul fata de acest incident si sper ca pe viitor astfel de lucruri sa nu se mai intample", a spus Tariceanu.
Reamintim ca o nepoata a Noricai Nicolai a fost prezenta la sedinta in plen a Senatului de miercurea trecuta, avand asupra sa cartela de vot a senatoarei liberale. Dupa cum a reiesit din listele de vot, nepoata Noricai Nicolai a votat de la pupitrul liberalului Serban Stratila, care iesise din sala. Nicolai a spus ca nepoata venise in vizita la Senat pentru a-i cere o consultatie juridica si a intrat cu ea in sala de plen.

Bolnava de inima... rea
Norica Nicolai nu a fost prezenta ieri in plenul Senatului pentru a face o declaratie politica in legatura cu incidentul petrecut saptamana trecuta.
Senatorul liberal a dat publicitatii un comunicat de presa in care spune ca starea sanatatii sale s-a deteriorat tocmai din cauza incidentului cu pricina. "Diagnosticul de cardiopatie ischemica si angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical) nu-mi permite sa particip la lucrarile plenului", se arata in comunicat.
Senatorul liberal Norica Nicolai precizeaza, in finalul comunicatului, ca isi asuma vina si regreta faptul ca a acceptat prezenta unei persoane straine in plenul Senatului si cere scuze colegilor senatori pentru faptul ca gestul sau "a adus atingere imaginii Parlamentului".

Serban Stratila se disculpa
Senatorul liberal Serban Stratila, in locul caruia a votat nepoata Noricai Nicolai, se disculpa. Conform presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, Serban Stratila a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Senatului, prin care spune ca nu are nici un amestec in acest scandal. ĄDomnul Stratila ne comunica ca nu are absolut nici o implicare, ci pur si simplu nu a fost in sala in momentul acela si a avut cartela in aparatul de vot", a declarat Vacaroiu. Intrebat de sanctiunile care i se pot da senatorului Stratila pentru ca si-a uitat cartela in aparat si altcineva a votat in locul sau, Nicolae Vacaroiu crede ca acestuia nu i se poate aplica nici o sanctiune.