Cand termini masa trebuie sa ai senzatia ca mai puteai manca. In timpul mancatului se consuma energie si, daca exista mai multe mese pe zi, mai sunt consumate si din caloriile alunecate pe gat. Prof. dr. Constantin Dumitrescu, nutritionist si diabetolog, atrage atentia ca este indicat ca omul sa manance incet, sa mestece bine. Mestecatul consuma si el energie, imbiba cu saliva alimentele, digestia incepe din gura. Daca alimentele nu se amesteca bine cu saliva ajung compacte in stomac, nu mai poposesc mult in stomac si ajung ca un ghem in intestin, creand neplaceri in tubul digestiv. Cumpatarea trebuie sa se manifeste si in ""vinisor"". Vinul aduce si el caloriile lui si, in plus, un sprit ii face foame omului. Profesorul Constantin Dumitrescu ii da voie omului sa manance si o ciorba, si o sarma, dar nu la ore tarzii, iar portiile trebuie sa fie mici. Portionarea meselor de-a lungul zilei il face pe om sa evite sa se aseze hamesit la cina. Seara, cand omul se asaza la masa infometat, infuleca precum lupii si apare senzatia de prea plin.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat
Sursa: kudika.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 6-12 mai
Sursa: garbo.ro
-
3 decenii de business: cum a evoluat Mobexpert, gigantul român din industria...
Sursa: retail.ro
-
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit...
Sursa: wall-street.ro