In zilele de 20 - 21 mai 2006, la Valeni - Olt, va avea loc premia editie a Festivalului National de Teatru "Niste tarani". Liceul Valeni - Olt organizeaza, in zilele de 20 - 21 mai, 2006, un festival national de teatru, cu actori - elevi, inspirat d
In zilele de 20 - 21 mai 2006, la Valeni - Olt, va avea loc premia editie a Festivalului National de Teatru "Niste tarani". Liceul Valeni - Olt organizeaza, in zilele de 20 - 21 mai, 2006, un festival national de teatru, cu actori - elevi, inspirat din viata, cultura si civilizatia rurala. Asezat sub egida Fundatiei Nationale pentru Civilizatie Rurala "Niste tarani" - de la care s-a imprumutat titulatura si emblema, cu acceptul presedintelui acesteia, scriitorul Dinu Sararu, care va fi si presedintele de (mare) onoare al festivalului - acest proiect educational isi propune unirea intr-o competitie cultural - artistica a iubitorilor de Teatru din scolile Romaniei, care (mai) cred in propasirea prin spirit si cultura a neamului romanesc, in forta regeneratoare a culturii si spiritualitatii taranesti, in necesitatea intoarcerii perpetue la radacinile neamului ca la un izvor de apa vie, tamaduitoare. Festivalul este deschis tuturor elevilor cu talent actoricesc si pasionati de teatru, de la clasa a I-a pana la clasa a XII-a, indiferent de forma de invatamant: de stat sau particular. Se vor acorda premii la trei categorii: 1. Invatamant primar-gimnazial; 2. Invatamant liceal; 3. Interpreti individuali (monolog). Va fi si un Premiul special acordat de Fundatia "Niste tarani". Atentie la tema festivalului! Prin osardia Maestrului Dinu Sararu, festivalul va avea un juriu de maxima competenta format din actori reprezentativi, stele ale teatrului si filmului romanesc. Pe cei interesati de aceasta propunere ii rugam sa ne anunte intentia lor de inscriere cat mai repede pana la 31 martie 2006 (pentru unitatile scolare din judetul Olt) si 15 aprilie 2006 (pentru trupele de teatru si interpreti individuali din afara judetului).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.