CONTAMINARE. O cantitate de 150.405 kg de carne pentru hamburgeri a fost retrasa de pe piata in SUA, existand suspiciunea ca este contaminata cu bacteria E. coli. Un numar de 21 de persoane din opt state din SUA sunt suspectate a se fi  im
CONTAMINARE. O cantitate de 150.405 kg de carne pentru hamburgeri a fost retrasa de pe piata in SUA, existand suspiciunea ca este contaminata cu bacteria E. coli. Un numar de 21 de persoane din opt state din SUA sunt suspectate a se fi  imbolnavit ca urmare a consumarii acestor hamburgeri, au anuntat Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Trei cazuri de imbolnaviri au fost confirmate a fi direct legate de consumul acestor hamburgeri, iar alte 18 cazuri sunt inca sub investigare, a declarat purtatorul de cuvant al Centrelor de Control, Lola Russell. Nici o persoana nu a murit, a declarat Russell fara a da mai multe informatii. Retragerea de pe piata a afectat 150.405 kg de carne de hamburgeri si 21 de produse de acest gen.


PRODUSE EXPIRATE. Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului Satu-Mare a retras de pe piata peste 2.300 de kg de otet si condimente expirate a caror termen de valabilitate depasise cu 100-200 de zile. Au fost verificati 12 operatori economici din care trei producatori si a fost oprita temporar de la comercializare mai multe kilograme de condimente si otet si oprita definitiv o cantitate de 3,9 kg. Au mai fost aplicate amenzi pentru conditiile de depozitare, etichetare si integritate necorespunzatoare, etanseitate. Dintre cei 12 operatori economici verificati, trei au primit avertismente, iar noua au fost sanctionati contraventional cu amenzi de 16.000 de lei. (Nicoleta Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.