Pretul titeiului a atins ieri cotatiile cele mai mari din ultimele trei luni, iar pozitiile adoptate de Iran privind programul sau nuclear si tensiunile din zonele petroliere ale Nigeriei ar putea determina noi cresteri. La Bursa din New York, barilu
Pretul titeiului a atins ieri cotatiile cele mai mari din ultimele trei luni, iar pozitiile adoptate de Iran privind programul sau nuclear si tensiunile din zonele petroliere ale Nigeriei ar putea determina noi cresteri. La Bursa din New York, barilul de petrol era contractat ieri, pentru luna februarie, la 65,53 dolari, cotatia cea mai mare de la 3 octombrie pana in prezent. Sortimentul Brent era cotat la Londra la 64,28 dolari barilul. Investitorii in domeniu se tem, de asemenea, ca eventuale sanctiuni ale ONU instituite impotriva Iranului ar putea fi urmate de replica Teheranului, prin intreruperea exporturilor sale de titei, ceea ce ar putea arunca din nou in aer preturile petrolului si carburantilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.