La Primaria Capitalei se desfasoara un adevarat haos al finantarilor europene, gratie "arogantei" primarului Adriean Videanu (PD), a declarat ieri presedintele PPCD Bucuresti, Remus Opris, intr-o conferinta de presa. "Emisiunea de eurobonduri a Prima
La Primaria Capitalei se desfasoara un adevarat haos al finantarilor europene, gratie "arogantei" primarului Adriean Videanu (PD), a declarat ieri presedintele PPCD Bucuresti, Remus Opris, intr-o conferinta de presa. "Emisiunea de eurobonduri a Primariei Municipiului Bucuresti a fost sub-subscrisa, adica investitorii au cumparat eurobonduri de 493 milioane, in loc de 500 de milioane euro. Cu toate acestea, Adriean Videanu a anuntat ca a fost cea mai spectaculoasa emisiune din Europa-Centrala si de Est. Circumspectia investitorilor de pe pietele de capital europene s-a datorat caracterului atipic al emisiunii. In primul rand lipsa proiectelor in momentul emiterii obligatiunilor", a fost de parere crestin-democratul Opris. El a apreciat ca emisiunea de eurobonduri aduce pierderi la bugetul local deoarece sumele alocate proiectelor s-au modificat permanent. "Costul pasajului Basarab a fost initial prevazut la 68 milioane euro. Apoi, pasajul s-a lungit, noul cost fiind de 140 milioane euro, in final ajungandu-se la 178 milioane euro. Aceasta stare de lucruri duce la cresterea neincrederii investitorilor, deci la cresterea gradului de risc al obligatiunilor bucurestene", a comentat Opris. El a subliniat ca, in ultimii trei ani, primaria Capitalei a reusit sa obtina credite de sute de milioane de euro, dar nu a reusit sa cheltuiasca nimic. "Aceasta situatie s-a reflectat si in bugetul primariei, care a fost diminuat cu 5500 miliarde de lei, reprezentand circa 25% din intregul buget, din cauza nerealizarilor la capitolul investitii din finantari externe", a precizat Opris care a mentionat ca Videanu ar trebui sa clarifice toate datele problemei in ceea ce priveste emisiunea de eurobonduri. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.