Partida cu Nigeria a inceput cu 25 de minute peste ora 18, cea anuntata in ultima instanta ca fiind de start. Piturca a profitat de degringolada din tabara oaspetilor si a inceput cu o formula experimentala, dandu-le posibilitatea sa joace de la ince
Partida cu Nigeria a inceput cu 25 de minute peste ora 18, cea anuntata in ultima instanta ca fiind de start. Piturca a profitat de degringolada din tabara oaspetilor si a inceput cu o formula experimentala, dandu-le posibilitatea sa joace de la inceput unor jucatori obisnuiti ca la Nationala sa stea mai mult cu banca de rezerve in cel mai bun caz. Astfel, Danut Coman a devenit titular, iar Lobont rezerva, Daniel Niculae a prins pentru prima data unsprezecele de start al "tricolorilor", la fel Costin Lazar, Bostina si Goian. Cu Dica pe postul lui Mutu, Romania s-a aflat aproape in permanenta la carma jocului, conducand ostilitatile in fata unor adversari destul de tehnici, dar fara relatii de joc, fapt explicabil tinand cont de circumstante. La oaspeti a jucat, fara mari realizari, si Abiodun, acesta fiind scos dupa o ora de joc la singura schimbare a nigerienilor. "Tricolorii" au deschis scorul in minutul 16, cand Daniel Niculae a driblat frumos un fundas, a ramas singur cu portarul, pe care l-a executat cu sange rece din marginea careului. Nigerienii au replicat prin capitanul Benedict, care i-a intors de cateva ori pe aparatorii centrali folositi de Piturca, sutand periculos in doua randuri. Florentin Petre a marcat golul al doilea la capatul unei actiuni in viteza a Romaniei, imediat dupa reluarea jocului, apoi au mai fost doua ocazii mari, semnate de Dica si de Cocis, care nu au putut trimite mingea in poarta in doua faze consecutive la poarta nigerienilor. 3-0 s-a facut in minutul 90, cand Rosu a sutat din marginea careului, iar un fundas nigerian a deviat peste portar. Plus doua bare, una Goian in prima repriza si una Rosu in partea a doua, ceea ce arata destul de clar superioritatea romanilor. Selectionerul a trimis pe teren echipa D. Coman - Fl. Stoican (83 Badoi), Tamas, Goian, Rat (73 Nesu) - B. Nicolita (46 Fl. Petre), Lazar (46 Paraschiv), Cocis, Bostina - D. Niculae (46 Mazilu), Dica (64 Rosu). (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.