Presedintele Traian Basescu a inceput ieri dimineata o vizita in Republica Coreea, la invitatia omologului sau coreean, Roh Moo-Hyun. Seful statului roman i-a incurajat pe reprezentantii cercurilor de afaceri din Republica Coreea sa exploreze oportun
Presedintele Traian Basescu a inceput ieri dimineata o vizita in Republica Coreea, la invitatia omologului sau coreean, Roh Moo-Hyun. Seful statului roman i-a incurajat pe reprezentantii cercurilor de afaceri din Republica Coreea sa exploreze oportunitatile oferite de Romania, in special in domeniile de complementaritate din economiile celor doua tari: energie, tehnologia informatiei, infrastructura, constructii navale, industria petrochimica. Presedintele DSME, Sung Leep Jung, a aratat ca doreste sa dezvolte investitia companiei coreene in Romania, prin largirea capacitatilor de extindere din zona Mangalia, creand inca 2000 de locuri de munca in perioada 2006-2009. De asemenea, compania DSME si-a propus ca, pana in 2010, comenzile sa se ridice la suma de 1 miliard de dolari, cu potential real ca santierul naval din Mangalia sa devina unul din cele mai importante din lume.
Firma Korea Hydro and Nuclear Power s-a aratat interesata sa participe la construirea Unitatii nr. 3 a Centralei Nucleare Cernavoda, iar presedintele companiei Samsung, Chung Woo Taik, a afirmat ca Romania ramane un partener extrem de important pentru firma coreeana. Presedintele Samsung a declarat ca firma coreeana doreste sa dezvolte investitia deja facuta la Otelinox din Targoviste, precum si realizarea unei fabrici de tevi de otel inoxidabil impreuna cu alte companii din Coreea. Firma Samsung intentioneaza promovarea in Romania a unui proiect privind introducerea autobuzelor pe baza de gaz natural comprimat, care au ca efect, in primul rand, reducerea poluarii, precum si investitii in industria bunurilor de consum electronice si in domeniul IT. Traian Basescu a devenit ieri cetatean de onoare al orasului Seul, distinctia fiindu-i acordata de primarul general al Capitalei sud-coreene Lee Myung Bak. "Traian Basescu - cetatean de onoare al orasului Seul - va fi mereu intampinat calduros de cele 10 milioane de cetateni ai sai de fiecare data cand va vizita capitala sud-coreeana", a spus primarul general al Seulului in cadrul ceremoniei, informeaza Rompres. Seful statului roman a multumit pentru onoarea acordata, remarcand ca el stie cat de dificila este acordarea unui astfel de titlu mai ales ca a fost la randul sau primar general si nu a facut pe nimeni niciodata cetatean de onoare al Bucurestiului. "Am venit la primaria din Seul cu emotie pentru ca inima mea a ramas la Primarie", a marturisit presedintele. El considera ca primaria unei capitale este singurul loc in care poate creste valoarea unui politician. Ceremonia decernarii acestei distinctii a avut loc la Primaria din Seul in prezenta angajatilor acesteia si a unei orchestre de camera care i-a cantat presedintelui la plecare melodia "Fetite dulci ca-n Bucuresti".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.