Premierul roman Calin Popescu Tariceanu candideaza astazi pentru un nou mandat de vicepresedinte al Partidului European Liberal Democrat si Reformist (ELDR) el fiind ales in aceasta functie in 2003. Liderul liberal participa in aceste zile la Congres
Premierul roman Calin Popescu Tariceanu candideaza astazi pentru un nou mandat de vicepresedinte al Partidului European Liberal Democrat si Reformist (ELDR) el fiind ales in aceasta functie in 2003. Liderul liberal participa in aceste zile la Congresul anual al ELDR, ce se desfasoara la Bratislava, in cadrul caruia vor fi organizate alegeri pentru intreaga conducere a ELDR, si anume pentru functia de presedinte, detinuta in prezent de Werner Hoyer (Partidul Liber-Democrat din Germania), pentru care s-au inscris doi candidati, si pentru cele patru pozitii de vicepresedinti, in cursa fiind inscrisi sase candidati.
La lucrarile Congresului ELDR participa reprezentanti ai partidelor liberale din Europa, comisari europeni, comisarul pentru extindere, finlandezul Ollie Rehn, unul din vicepresedintii Comisiei Europene, estonianul Siim Kallas, membri ai Parlamentului European, alaturi de 300 de delegati din partide liberale si democrate din Europa. Din delegatia romana fac parte premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul Cristian David, consilierul de stat Vlad Moisescu, primarul Sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman, alaturi de alti deputati PNL. Calin Popescu Tariceanu va rosti un discurs in deschiderea primei serii de prezentari dedicata liderilor liberali europeni. In cursul aceleiasi sesiuni, vor mai lua cuvantul Ollie Rehn, comisar european pentru extindere, si Graham Watson, liderul grupului liberal-democrat din Parlamentul European. Presedintele PNL va participa la mai multe intalniri bilaterale cu liderii partidelor liberal-democrate europene si cu reprezentanti ai Aliantei Liberal-Democrate (ALDE) din Parlamentul European.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.