Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cinci propuneri de numire in functiile de conducere ramase vacante la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Astfel, propunerile sunt Ioan Mircea Zarie - dele
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cinci propuneri de numire in functiile de conducere ramase vacante la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Astfel, propunerile sunt Ioan Mircea Zarie - delegat in prezent periodic pe postul de procuror general adjunct - si Carmen Argentina Galca pentru cele doua functii de procuror general adjunct, Irinel Paun pentru procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei, Doru Florin Tulus pentru procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si Romeo Balan pentru procuror militar sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.
Selectarea celor cinci s-a facut in urma intervievarii a 15 candidati inscrisi de catre o comisie formata din ministrul Justitiei, procurorul general al PNA, Daniel Morar, si conferentiarul universitar dr. Mihai Anitei, de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.
La PNA exista vacante doua functii de procuror general adjunct, una de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, una de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si una de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari. Posturile au ramas vacante dupa ce ministrul Justitiei a propus revocarea conducerii PNA (sase procurori) si a doi magistrati de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in baza noilor prevederi legislative referitoare la reforma justitiei. La randul sau, Consiliul Superior al Magistraturii a dat cu majoritate de voturi, aviz pozitiv pentru revocarea din functie a cinci procurori cu functii de conducere din PNA si Parchetul instantei supreme, alte trei astfel de solicitari ramanand fara obiect. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.