Presedintele PD Emil Boc va solicita discutarea in cadrul Consiliului National al Coalitiei a problemei autostrazii Transilvania si stabilirea termenului de 1 octombrie pentru finalizarea negocierilor purtate de Ministerul Transporturilor cu firma am
Presedintele PD Emil Boc va solicita discutarea in cadrul Consiliului National al Coalitiei a problemei autostrazii Transilvania si stabilirea termenului de 1 octombrie pentru finalizarea negocierilor purtate de Ministerul Transporturilor cu firma americana Bechtel.
Boc a declarat ieri ca trebuie luata o decizie tehnica si politica, in sensul eliminarii oricaror ambiguitati cu privire la continuarea lucrarilor. "Daca pana la 1 octombrie nu vor fi finalizate toate negocierile, atunci voi cere in mod public sa se asume vinovatii pentru neincheierea contractului sau neincheierea unor acte aditionale, pentru a sti exact cine este de vina: guvernantii, firma Bechtel sau e vorba de alte motive ce tin de ratiuni politice", a afirmat liderul democrat, citat de Mediafax. In opinia acestuia, s-a vorbit prea mult si s-a facut prea putin cu privire la continuitatea acestui proiect de infrastructura, desi din punct de vedere politic nu exista obiectii, iar din punct de vedere financiar exista resurse alocate. "Intalnim o presiune din partea opiniei publice si din partea politicienilor ca acest proiect sa fie continuat. Sezonul nu este compromis, e inca in grafic. Prin disponibilitatea Ministerului Finantelor, a Ministerului Transporturilor si a firmei Bechtel vom putea ajunge la o solutie pentru continuarea lucrarilor", a mai spus Emil Boc. (R.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.