Compania medicala Johnson&Johnson a incheiat cea mai mare tranzactie din istoria ei de 118 ani: cu aprobarea Comisiei Europene si cu plata a 25,4 miliarde de dolari in cash, aceasta a cumparat compania rivala din domeniul producerii de stabilizatoare
Compania medicala Johnson&Johnson a incheiat cea mai mare tranzactie din istoria ei de 118 ani: cu aprobarea Comisiei Europene si cu plata a 25,4 miliarde de dolari in cash, aceasta a cumparat compania rivala din domeniul producerii de stabilizatoare cardiace Guidant Corp. Compania americana amintita, cu sediul central in New Jersey, are de acum incolo acces la productia companiei Guidant de defibrilatoare cardiace, precum si la cea de produse vasculare, extrem de avansata la noul partener.
Tranzactia a primit avizul organismului antitrust al Uniunii Europene cu conditia "sa nu impiedice semnificativ competitia de pe piata europeana", avand in vedere ca ambele companii desfasoara afaceri de anvergura in toate cele 25 tari membre ale Uniunii.
Analisti americani si europeni, citati de Reuters, prognozeaza o crestere rapida a productiei de aparatura medicala, indeosebi a stimulatoarelor cardiace, foarte utile persoanelor in varsta, cu aproximativ 20 la suta numai in 2005, respectiv pana la 5,6 miliarde de dolari.
Atat Johnson&Johnson, cat si Guidant Corp. sunt renumite in intreaga lume pentru aparatele si instrumentele lor medicale, dar si pentru produsele folosite la tratarea afectiunilor nu numai cardiace, ci si de alta natura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.