Consiliul Concurentei a deschis o investigatie privind intentia autoritatilor de acordare a unui sprijin financiar in valoare de 31 de milioane de lei firmei IMUT Moreni, in cadrul privatizarii producatorului de rezervoare, cisterne, containere metal
Consiliul Concurentei a deschis o investigatie privind intentia autoritatilor de acordare a unui sprijin financiar in valoare de 31 de milioane de lei firmei IMUT Moreni, in cadrul privatizarii producatorului de rezervoare, cisterne, containere metalice si utilaje pentru industria energetica.
Masurile de sprijin financiar constau in acordarea de facilitati la plata unor obligatii restante catre bugetul consolidat al statului, bugetele locale, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si furnizorii de utilitati, sub forma de scutiri si esalonari.
"Consiliul Concurentei a decis sa deschida procedura de investigatie in urma notificarii primite de la AVAS, care considera ca facilitatile acordate SC IMUT Moreni la privatizare nu constituie ajutor de stat, intrucat statul actioneaza in acest caz ca un operator privat in conditii normale de piata", se arata intr-un comunicat al institutiei de reglementare in domeniul concurentei.
Institutia de concurenta "are dubii asupra punctului de vedere exprimat de AVAS", considerand ca masurile de sprijin financiar sunt susceptibile sa contina elemente de ajutor de stat.
Firma din Moreni (judetul Dambovita) a fost privatizata in decembrie 2004, cand SC Building Exim SRL din Drobeta Turnu Severin a preluat de la AVAS un pachet de actiuni reprezentand 69,7% din capitalul IMUT, pentru 150.000 de lei (1,5 miliarde lei vechi).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.