Ultimele sase persoane arestate preventiv in dosarul "Cocaina" vor fi cercetate in stare de libertate, dupa ce instanta Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, ieri, eliberarea lor. Cei sase, Radu Eugen Nastase, Bogdan Albu, Bogdan Alexandru Ionescu, Raz
Ultimele sase persoane arestate preventiv in dosarul "Cocaina" vor fi cercetate in stare de libertate, dupa ce instanta Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, ieri, eliberarea lor. Cei sase, Radu Eugen Nastase, Bogdan Albu, Bogdan Alexandru Ionescu, Razvan Mircea Dimitriu, Ion Leonardo Radu si Ionut Adrian Stoica au parasit, in urma cu doua zile, arestul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Acestia, impreuna cu celelalte trei persoane eliberate anterior - Mihail Razvan Iotta, Radu Octavian Constantin Arhip si Radu Padurean - vor fi cercetati in libertate pentru trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si pentru trafic international de droguri de mare risc. Prin decizia data ieri de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, toate cele noua persoane arestate pana acum in dosarul "Cocaina" se afla in libertate.
S-au "turnat" pentru a-si castiga libertatea
Primele trei persoane care au parasit arestul politiei, la finele anului trecut, au fost Mihail Razvan Iotta si Radu Octavian Constantin Arhip, dupa ce instanta de fond a considerat ca arestarea lor preventiva nu este o masura necesara. La inceputul acestui an, si Radu Padurean a fost eliberat din arest, dupa ce a invocat instantei de fond motive medicale.
Radu Eugen Nastase nu a obtinut decat prin decizia de ieri eliberarea, cu toate ca, in timpul audierilor, si-a recunoscut fapta si chiar a oferit anchetatorilor detalii referitoare la ceilalti inculpati. Acesta a fost la un pas de fi eliberat pe cautiune printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, dar Curtea de Apel a acceptat recursul procurorilor si i-a mentinut acestuia starea de arest. Nastase le-a declarat magistratilor Sectiei a II-a Penala din cadrul Tribunalului Bucuresti ca a vandut droguri Ralucai Sandu, cu care era prieten foarte bun, dar si lui Mircea Robert Sandu, lui Vicenzo Lombardi si lui Lorenzo Castelano. Cei noua au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la inceputul lunii iulie 2004. Activitatea desfasurata de membrii retelei a fost supravegheata de procurorii Sectiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog timp de doi ani, reusindu-se infiltrarea mai multor investigatori sub acoperire in randul narcotraficantilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.