Miercuri, la sfarsitul termenului-limita de depunere a ofertelor pentru preluarea pachetului de actiuni al companiei Laminorul Braila, singura oferta primita de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a venit din partea firmei Tru
Miercuri, la sfarsitul termenului-limita de depunere a ofertelor pentru preluarea pachetului de actiuni al companiei Laminorul Braila, singura oferta primita de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a venit din partea firmei Truman Trade&Finance, inregistrata in Insulele Virgine Britanice.
Pentru a putea sa inceapa negocierile pentru achizitia unui pachet de actiuni reprezentand 69,9% din capitalul Laminorul, firma ofertanta trebuie, mai intai, sa ateste ca nu a inrautatit situatia economica si financiara a unor societati romanesti privatizate anterior.
Laminorul, specializata in productia de materiale feroase primare si semifabricate, se afla la a treia incercare de privatizare in acest an. La precedentele incercari de trecere a firmei in proprietate privata AVAS nu a primit nici o oferta.
Firma a fost cumparata, anul trecut, de grupul international Tenaris, impreuna cu Silcotub Zalau si Tubinox Bucuresti. Tenaris a preluat societatea Tubman International, care detinea participatii majoritare la cele trei firme. Ulterior, Tenaris a transferat Laminorul Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul AVAS. In prezent, firma din Braila se afla in administrare speciala.
Autoritatea detine 69,99% din actiunile Laminorul, ceilalti actionari fiind Tubman International Ltd., cu 16,21% din titluri, persoane juridice - 5% si persoane fizice - 8,7%.
Laminorul Braila si-a redus anul trecut pierderile de la 100 de miliarde de lei la 17 miliarde de lei, inregistrand si o crestere a veniturilor, in termeni nominali, cu 30%, pana la 223 miliarde de lei (5,5 milioane de euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.