Sud-coreeanul Hwang Woo-Suk, primul cercetator care a clonat embrioni umani pentru terapii care au la baza celulele- susa, va deschide o banca internationala de asemenea celule in luna octombrie, a anuntat agentia Yonhap, citata de Mediafax. Hwang, p
Sud-coreeanul Hwang Woo-Suk, primul cercetator care a clonat embrioni umani pentru terapii care au la baza celulele- susa, va deschide o banca internationala de asemenea celule in luna octombrie, a anuntat agentia Yonhap, citata de Mediafax. Hwang, profesor la Universitatea Nationala din Seul, a declarat ca banca, a carei inaugurare este programata pentru 19 octombrie, va fi o institutie publica. Celulele-susa embrionare au proprietatea de a se tranforma in orice tip de celula, permitand "reconstructia" organelor bolnave. In octombrie 2004, echipa lui Hwang a anuntat clonarea unui embrion uman, din care au fost extrase celule-susa embrionare identice din punct de vedere genetic cu cele ale persoanei clonate. Aceasta premiera mondiala nu viza aducerea pe lume a unui copil, ci obtinerea de celule-susa, care ar putea fi folosite pentru tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer sau diabetul. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.