Cazul Hayssam face victime printre pesedisti. Fostul senator Nora Rebreanu si-a dat demisia din PSD, sustinand ca a fost victima unui comportament necivilizat si a unui complot, aplicat de partid, in general. Si aceasta dupa ce, saptamana trecuta, Co
Cazul Hayssam face victime printre pesedisti. Fostul senator Nora Rebreanu si-a dat demisia din PSD, sustinand ca a fost victima unui comportament necivilizat si a unui complot, aplicat de partid, in general. Si aceasta dupa ce, saptamana trecuta, Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a partidului a gasit-o vinovata pentru aducerea lui Omar Hayssam in PSD. Alaturi de ea, alti activisti de rand ai partidului: Petre Salcudeanu si Daniel Tudorache. Nora Rebreanu i-a anuntat ieri pe liderul PSD Mircea Geoana si pe presedintele Comisiei de Integritate, Cristian Diaconescu ca pleaca din partid. In scrisoarea catre Diaconescu, Nora Rebreanu il acuza pe acesta ca "a abdicat de la verticalitate", in incercarea disperata de gasi o solutie salvatoare in cazul Omar Hayssam. Fostul senator PSD acuza, in scrisoarea catre Diaconescu faptul ca a fost incriminata fara o prevenire prealabila si fara ca cei gasiti vinovati sa isi poata prezenta argumentele. Nora Rebreanu sustine, in ravasul catre Diaconescu, si nevinovatia a doi dintre tapii ispasitori gasiti de Comisie dupa efectuarea asa-zisei anchete privind "relationarea" lui Omar Hayssam cu PSD. Este vorba de Petre Salcudeanu, caruia Nora Rebreanu ii plange putin de mila, spunand ca este in spital, in urma unei operatii pe cord deschis, si ar fi putut avea o reactie fatala si despre Daniel Tudorache care, si el, este o tanara speranta a politicii, caruia "i se inchide orice perspectiva". In scrisoarea catre Mircea Geoana, Nora Rebreanu arata ca demisioneaza din PSD pentru a-si apara demnitatea, dupa ce i s-a facut "o imensa nedreptate". "Sunt convinsa ca stiti ca mi se atribuie o culpa imaginara, asa cum sunt convinsa ca intuiti unde si cum s-au produs in partid derapaje de la etica si moralitate, derapaje care au condus la acea eticheta neagra aplicata nedrept partidului in ansambul sau", se arata in scrisoarea catre Geoana. Reactiile pesedistilor la auzul unei noi demisii au fost diverse. Liderii PSD Bucuresti i-au plans de mila Norei Rebreanu, invocand varsta, sensibilitatea si, de ce nu, boemia Norei Rebreanu, care o fac sa treaca greu peste atacurile hienelor din partid. In schimb, la centru s-a trecut repede peste pierderea suferita de partid, toata lumea decretand ca este treaba Norei Rebreanu daca isi da demisia. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.