LEGI - Whisky-ul va fi protejat
Guvernul din Marea Britanie a anuntat noi masuri de productie, export si etichetare pentru a proteja whisky-ul de pericolul marfurilor contrafacute. Pentru inceput vor avea loc consultari pentru introducerea unor
LEGI - Whisky-ul va fi protejat
Guvernul din Marea Britanie a anuntat noi masuri de productie, export si etichetare pentru a proteja whisky-ul de pericolul marfurilor contrafacute. Pentru inceput vor avea loc consultari pentru introducerea unor precizari clare pentru clasificarea Whisky-ului Scotch, care presupun ca produsul sa fie maturat in intregime in Scotia. Daca noua legislatie va fi aprobata, Asociatia Whisky-ului Scotch va putea utiliza noile precizari ale produsului pentru a-si continua actiunile legale impotriva producatorilor de bautura contrafacuta.


COMPETITIE - Mai putina salmonella
Laboratorul National de referinta pentru salmoneloze animale din cadrul Institutului de diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a participat la un studiu de comparare interlaboratoare privind detectia bacteriei salmonella spp, iar rezultatele au fost incadrate la nivelul de "good performance". La studiu s-au inscris 27 de laboratoare nationale de referinta din UE. Principalul obiectiv a fost compararea rezultatelor obtinute de participanti pentru diferite niveluri de contaminare si diferite stereotipuri de salmonella.


EVALUARE - Expertii europeni vin in inspectie
In perioada 17-21 septembrie 2007, experti ai Oficiului Veterinar si pentru Alimente, din cadrul Comisiei Europene vor desfasura in Romania o misiune generala de evaluare a situatiei cu privire la controalele oficiale in cadrul careia se va evalua modul in care se realizeaza sistemele de control in sectoare ca igiena produselor alimentare de origine animala si nonanimala, bunastarea animalelor, furaje si nutritia animalelor, sanatatea acestora, medicamente de uz veterinar si reziduri.


POLEMICI - Cartoful transgenic provoaca dispute
In cadrul reuniunii celor 27 de state membre UE, cartoful transgenic, ce ar putea deveni prima planta modificata genetic a carei cultivare sa fie autorizata, a dat nastere unor polemici deoarece la cererea concernului german
BAF de a cultiva acest tip de planta 12 tari au votat impotriva. Comisia Europeana va trimite dosarul ministrilor de resort, care vor dispune de trei luni pentru a se pronunta. Daca din nou nu se va obtine o majoritate, CE va lua o decizie finala, fara indoiala pozitiva deoarece se bazeaza pe avizul Agentiei europene de securitate alimentara (EFSA).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.