Intretinerea familiei regale l-a costat, in 2004, echivalentul unui litru de lapte pe fiecare locuitor al Marii Britanii, a anuntat, miercuri, trezorierul Coroanei, subliniind un "raport bun calitate-pret", transmite AFP, citata de Mediafax. Regina E
Intretinerea familiei regale l-a costat, in 2004, echivalentul unui litru de lapte pe fiecare locuitor al Marii Britanii, a anuntat, miercuri, trezorierul Coroanei, subliniind un "raport bun calitate-pret", transmite AFP, citata de Mediafax. Regina Elizabeth si familia sa au cheltuit anul trecut 36,7 milioane de lire sterline (55,23 milioane de euro), ceea ce, raportat la populatia britanica, inseamna 61 de pence sau 92 de eurocenti pe cap de locuitor, cifra in usoara scadere fata de 2003. "Nu incercam sa va oferim o monarhie mai ieftina, ci una cu un raport bun calitate-pret", a spus Alan Reid, responsabil de bugetul regal. De altfel, monarhiile din alte tari costa mai mult, a subliniat el. Majoritatea veniturilor reginei Elizabeth si ale familiei sale provin din Domeniul Coroanei, un ansamblu de proprietati funciare si imobiliare administrat de stat si care valoreaza peste patru miliarde de lire sterline. Restul cheltuielilor familiei regale sunt acoperite din bugetul de stat.
Cheltuielile de intretinere ale palatelor, in valoare de 15 milioane de lire, au fost cele mai consistente. Pe de alta parte, in raport se subliniaza faptul ca serviciile regale au obtinut reducerea la jumatate a costurilor de asigurare a acestor cladiri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.