PIN acuza PNL ca incearca sa-i blocheze accesul la europarlamentare
Partidul Initiativa Nationala solicita Guvernului sa prezinte "de urgenta" o pozitie publica prin care sa confirme sau sa infirme, dupa caz, pozitia prezentata public de PNL i

PIN acuza PNL ca incearca sa-i blocheze accesul la europarlamentare
Partidul Initiativa Nationala solicita Guvernului sa prezinte "de urgenta" o pozitie publica prin care sa confirme sau sa infirme, dupa caz, pozitia prezentata public de PNL in presa de ieri potrivit careia PIN n-ar mai avea dreptul sa candideze la europarlamentare. Partidul Initiativa Nationala considera ca declaratia presedintelui Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului electoral, deputatul PNL Mihai Voicu, conform careia "termenul pentru depunerea semnaturilor a expirat in momentul in care a fost inghetat procesul electoral si noua data care va fi fixata nu mai permite depunerea de semnaturi", este de natura sa blocheze accesul PIN la alegerile europarlamentare. "In acest context apare cu atat mai grava si rauvoitoare declaratia liderului PNL Mihai Voicu, circumstanta agravanta putand fi considerat si faptul ca deputatul PNL este si reprezentant din partea Guvernului in functia de presedinte al Comisiei pentru elaborarea Codului electoral", se arata intr-un comunicat transmis ieri. Un cotidian central a citat ieri surse guvernamentale care sustin ca PIN nu va avea dreptul sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European, deoarece nu a depus la termen listele obligatorii de semnaturi de sustinere.

PC vizeaza 7 la suta la euroalegeri
Lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, mesajul pentru campanie si strategia Partidului Conservator (PC) vor fi validate si adoptate in sedinta Biroului Politic, care va avea loc la Brasov, in perioada 3-5 august, a anuntat purtatorul de cuvant al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciuca."Am hotarat sa ne departam de batalia politica obositoare, indelungata si gaunoasa, intre presedinte si premier, care a devenit patimasa, nemaiavand miza politica. Vrem sa ne ocupam de dezvoltarea in doua directii: promovarea mesajelor si a proiectelor de lege ale PC si dezvoltarea organizatiilor noastre din teritoriu" - a afirmat Bogdan Ciuca.Conservatorul a informat ca liderii PC au organizat un tur de deplasari in teritoriu, in urma caruia au convenit ca obiectivul PC pentru euroalegeri este obtinerea unui procent de 7% din optiunile electoratului. Intrebat care este persoana care va deschide lista candidatilor PC la alegerile pentru Parlamentul European, Bogdan Ciuca a refuzat sa dea publicitatii numele conservatorului care va fi "cap de lista" pentru euroalegeri, pe motiv ca lista va fi aprobata la sedinta de la Brasov, dar si pentru ca declaratia sa ar putea fi interpretata in mod diferit.

Pantelimon Manta a devenit liberal
Deputatul independent Pantelimon Manta a devenit membru al Partidului National Liberal (PNL), transmite corespondentul Rompres. Anuntul a fost facut de presedintele Organizatiei Judetene Gorj a PNL, Dan Ilie Morega, in conferinta de presa sustinuta luni seara.Deputatul Pantelimon Manta a declarat pentru Rompres ca s-a inscris in PNL deoarece considera ca "este un partid in care e mai multa democratie decat la altii si are si niste oameni eleganti, incepand de la primul-ministru in jos"."Sincer va spun ca m-au chemat sa revin la Partidul Democrat (PD), unde am activat 15 ani, dar eu nu mai cred in Basescu, care mi-a tras odata cacialmaua", a mentionat deputatul. Pantelimon Manta a fost membru al PD pana dupa alegerile locale din 2004, cand si-a dat demisia din partid si din functia de lider al organizatiei gorjene, ca urmare a scandalului izbucnit intre el si Traian Basescu pe tema refuzului acestuia din urma de a-l inscrie pe listele de parlamentari. Dupa aceea, Manta a devenit membru al Partidului Conservator (PC) si a fost ales deputat pe listele comune ale Partidului Social Democrat si PC.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.