De la ora 20.15, ProTv difuzeaza filmul "Tequilla Sunrise", regizat de Robert Towne. Din distributie fac parte Mel Gibson, Michelle Pfeiffer, Kurt Russell, Raul Julia, J. T. Walsh, Arliss Howard, Gabriel Damon, Arye Gross si Ann Magnuson. Film nomina
De la ora 20.15, ProTv difuzeaza filmul "Tequilla Sunrise", regizat de Robert Towne. Din distributie fac parte Mel Gibson, Michelle Pfeiffer, Kurt Russell, Raul Julia, J. T. Walsh, Arliss Howard, Gabriel Damon, Arye Gross si Ann Magnuson. Film nominalizat la Oscarul pentru cea mai buna imagine. Dale McKussic este un fost traficant de droguri care locuieste intr-o casuta pe plaja impreuna cu fiul sau, temandu-se ca ar putea sa piarda custodia copilului in favoarea sotiei. Un vechi prieten al sau, Nick Frescia, acum politist, nu e insa deloc convins ca afacerile cu droguri tin de trecut si devine brusc atent cand afla de la FBI ca un important transport urmeaza sa soseasca in oras, escortat de seful retelei mexicane in persoana, Escalante. Mai ales ca acesta si McKussic au fost ani de zile prieteni apropiati.
Pe HBO, de la ora 20.00, telespectatorii pot urmari filmul "Conspiratia tacerii", regizat de John Deery. Din distributie fac parte Jonathan Forbes, Hugh Bonneville, Brenda Fricker, Sean McGinley si Hugh Quarshie. Acest film foarte controversat, bazat pe intamplari reale, se petrece in Irlanda zilelor noastre si abordeaza curajos spinoasa problema a celibatului si implicatiilor sale in cadrul Bisericii Catolice. Un imens scandal e starnit in sanul amintitei biserici din conservatoarea Irlanda ca urmare a sinuciderii unui preot homosexual si a excomunicarii unui alt tanar seminarist pentru ca raspunsese avansurilor sexuale ale unui coleg. Adevarul este adus la lumina in timpul unei dezbateri televizate despre celibatul in biserica.
De la ora 22.00, la ProCinema este difuzat filmul "Nascuti asasini", in regia celebrului Oliver Stone, care semneaza si scenariul, dupa o poveste a lui Quentin Tarantino. Coloana sonora este semnata, printre altii, si de Leonard Cohen. Din distributie fac parte Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr., Tommy Lee Jones, Rodney Dangerfield, Tom Sizemore si Pruitt Taylor Vince. Film ce imbina tehnici artistice diferite si caruia i se reproseaza violenta, realizat dupa o idee scenaristica apartinindu-i lui Quentin Tarantino.
Personajele centrale sunt Mickey si Mallory, doi tineri marcati de o copilarie nefericita, care se decid sa se revanseze. Cand un politist inversunat ii captureaza, ei au la activ nu mai putin de 52 de crime odioase, facute nu numai cu sange rece, dar si cu o imensa placere, de cele mai multe ori pentru cele mai puerile motive. Acum insa, pe urmele lor se afla ziaristii, care ii vineaza pe cei doi ucigasi in serie. Mass-media i-a facut superstaruri, intr-un show grotesc si artificial intretinut cu scopul ascuns de a manipula publicul si a rasturna orice criteriu moral al unei intregi societati. Tarantino nu a fost incantat de modificarile scenaristice si a renuntat sa isi revendice drepturile de autor.
De la ora 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Mostenirea Ferramonti", in regia lui Mauro Bolognini, cu Anthony Quinn in rolul principal. Batranul Giorgio Ferramonti este puternic atras de tanara si frumoasa lui nora, care, dupa ce initial ii rezista, sfarseste prin a-i cadea in brate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.