De la ora 22.00, postul de televiziune ProCinema difuzeaza filmul "Luke Mana Rece", in regia lui Stuart Rosenberg. Din distributie fac parte Paul Newman, George Kennedy, Lou Antonio, Robert Drivas, Jo Van Fleet si J. D. Cannon. Adaptare a romanului o
De la ora 22.00, postul de televiziune ProCinema difuzeaza filmul "Luke Mana Rece", in regia lui Stuart Rosenberg. Din distributie fac parte Paul Newman, George Kennedy, Lou Antonio, Robert Drivas, Jo Van Fleet si J. D. Cannon. Adaptare a romanului omonim al lui Donn Pearce. Film-cult despre libertatea individului si despre limite, cu o serie de scene antologice, frate bun cu "Papillon"-ul lui Steve McQueen, Luke ii da sansa lui Paul Newman sa se reabiliteze dupa esecul cu "Cortina sfasiata". "Seducator film al spatiilor concentrationare, cu compozitii interpretative de mare forta expresiva. Secventa rapel: descoperirea potentialului bucuriei muncii in scena turnarii nisipului pe asfaltul incins" a declarat Tudor Caranfil in Dictionarul universal de filme.
De la 21.35, HBO ofera telespectatorilor filmul "Huff", regizat de Tucker Gates. Din distributie fac parte Hank Azaria, Paget Brewster, Blythe Danner,
Anton Yelchin si Andy Comeau. Un psihiatru plin de succes si foarte apreciat de pacientii sai, doctorul Craig "Huff" Huffstodt este pe cale sa-si piarda ratiunea si echilibrul in urma unui accident tragic. Toti cei care intra in contact cu Huff il stiu ca pe o persoana si totodata un profesionist complet dedicat celorlati, ajutandu-i sa-si clarifice problemele, sa-si gaseasca linistea interioara intr-un anumit moment al vietii lor. Dar pana si psihiatrii ca Dr. Huffstodt au limitele lor.
Dupa ce in viata unuia dintre pacienti lui se intampla lucruri zguduitoare, Huff incepe sa se indoiasca de toate lucrurile in care credea si se indreapta catre criza varstei de mijloc. Viata lui Huff incepe sa aiba alt curs cand unul dintre pacientii sai, un baiat de 15 ani, se sinucide in timpul uneia dintre sedintele de terapie.
TVR Cultural ofera telespectatorilor, de la ora 22.00, filmul francez "India Song", regizat de Marguerite Duras. In film joaca Delphine Seyrig, Michael Lonsdale, Claude Mann, Mathieu Carrière si Didier Flamand. O poveste de dragoste traita in India, in anii '30, intr-un oras suprapopulat de pe malurile Gangelui.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.