Compania spaniola GED Capital Development va investi, in acest an, intre 10 si 15 milioane de euro in Romania, in trei proiecte, fondurile fiind alocate prin cel de-al doilea fond de investitii pentru Europa de Sud-Est, a declarat ieri Robert Luke, d
Compania spaniola GED Capital Development va investi, in acest an, intre 10 si 15 milioane de euro in Romania, in trei proiecte, fondurile fiind alocate prin cel de-al doilea fond de investitii pentru Europa de Sud-Est, a declarat ieri Robert Luke, director pentru Romania al firmei. Noul fond este destinat proiectelor din Romania, Bulgaria si alte statele invecinate. "GED Eastern Fund II are o valoare initiala de peste 51 de milioane de euro, dar estimam ca pana in 2006 capitalul fondului va ajunge la 100 de milioane de euro", a precizat Luke. Potrivit oficialului companiei, jumatate din capitalul pus la dispozitie de investitorii fondului este destinat proiectelor din Romania, iar restul va fi investit in alte tari din Europa de Sud-Est. El a adaugat ca nu exclude posibilitatea achizitionarii de companii care se afla in dificultate, care vor fi administrate de reprezentantii fondului astfel incat sa devina jucatori importanti pe piata."In general tinem cont de trei criterii atunci cand hotaram sa investim intr-o companie. Acestea trebuie sa aiba un managament bun, sa activeze intr-un domeniu cu potential mare de crestere si sa ofere posibilitati de iesire din afacere", a mai spus Luke. GED Eastern Fund II este destinat companiilor mici si mijlocii, pentru un proiect fiind alocate fonduri intre 3 si 15 milioane de euro. GED Group este prezent in Romania din 1996, cand a inceput sa administreze un fond de investitii in valoare de 44 de milioane de euro - GED Eastern Fund I - Fondul Roman Post Privatizare. Referindu-se la rentabilitatea investitiilor fon-dului, Luke a mentionat ca managementul companiei preconizeaza ca rentabilitatea interna, expri-mata in dolari, sa fie intre 20% si 25%. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.