Parchetul National Anticoruptie (PNA) a anuntat ca face cercetari in legatura cu anumite imobile cumparate de Loteria Romana cu aproximativ 600 de miliarde de lei, care nu pot fi insa utilizate ca sedii ale companiei. ZIUA a prezentat pe larg, la sfa
Parchetul National Anticoruptie (PNA) a anuntat ca face cercetari in legatura cu anumite imobile cumparate de Loteria Romana cu aproximativ 600 de miliarde de lei, care nu pot fi insa utilizate ca sedii ale companiei. ZIUA a prezentat pe larg, la sfarsitul saptamanii trecute, acest caz, aratand modul in care Loteria Nationala a achizitionat spatiile comerciale, pe care ar fi urmat sa le transforme in agentii loto, fara sa fi fost organizate licitatii, asa cum prevede legislatia in cazul institutiilor de stat.
Loteria spune ca legea a fost respectata
La randul ei, Loteria Nationala sustine ca PNA a solicitat companiei, in 18 aprilie, sa puna la dispozitia procurorilor documentele care au stat la baza incheierii contractelor de vanzare-cumparare pentru imobilele din cele doua orase. Actele au fost inaintate in 20 aprilie si, potrivit Loteriei Nationale, ele probeaza faptul ca cele doua tranzactii "s-au facut in baza aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor Loteriei si au respectat toate cerintele legale in vigoare in materie, conducerea executiva a companiei fiind mandatata sa semneze contractele de vanzare-cumparare".
De asemenea, Loteria Romana precizeaza ca toate controalele realizate de autoritatile statului au evidentiat faptul ca "legislatia a fost respectata".
Procurorii sectiei a 2-a din PNA au solicitat Curtii de Conturi sa le fie puse la dispozitie rapoartele intocmite ca urmare a controalelor realizate, in perioada 2003-2005, la Compania Nationala "Loteria Romana".
Procurorii anticoruptie au declansat verificari asupra modului in care s-au incheiat contractele de vanzare-cumparare pentru imobilele din Cluj-Napoca si Targu Mures, ca urmare a unui memoriu inaintat PNA.
In acelasi timp, Loteria mai afirma ca fostul director executiv al Sucursalei zonale Cluj, Gheorghe Ciuca, a fost schimbat din functie de catre Consiliul de Administratie al companiei, fiind invocate "motive profesionale". De altfel, Ciuca este cercetat de Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca, pentru ca ar fi platit lucrari la preturi supraevaluate. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.