Reprezentanti ai mass-media, ai unor organizatii neguvernamentale si companii nationale au celebrat ieri, in fata Teatrului National Bucuresti (TNB), Ziua Mondiala a Libertatii Presei. Cartea "Ostaticii" a fost disponibila la standul editurii ZIUA, s
Reprezentanti ai mass-media, ai unor organizatii neguvernamentale si companii nationale au celebrat ieri, in fata Teatrului National Bucuresti (TNB), Ziua Mondiala a Libertatii Presei. Cartea "Ostaticii" a fost disponibila la standul editurii ZIUA, starnind un real interes atat din partea colegilor de breasla, cat si a opiniei publice. In acelasi timp, in foaierul TNB, Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare a organizat expozitia de fotografii: "Cum arata libertatea de exprimare in imagini".
Ca manifestarea sa se bucure de pitoresc, cativa reprezentanti ai Asociatiei Consumatorilor de Media s-au costumat pentru a starni rasul, dar si pentru a protesta impotriva unor practici reprobabile, dupa parerea lor. Astfel, un tanar pletos s-a deghizat intr-o fetita cu codite, purtand o pancarta pe care scria "Fata de la pagina 5", o tanara protesta impotriva violentei, fiind manjita cu rosu pe fata si purtand un topor prins cu scotch de batic, alti doi tineri firavi aveau pe tricouri iscriptii pe care scria "KK 1", iar un altul purta o tinta pe spate, unde consumatorii de media nemultumiti din cauza dezinformarii din presa puteau arunca cu oua. Evenimentul Zilei a adus chiar un magar in carne si oase, cu tot cu funda rosie la gat, ironizandu-l pe fostul presedinte al tarii pentru celebra lui afirmatie: "Eu vad ca sunt unii magari in presa care zic ca, in faza a doua, Ion Iliescu va fi inculpat". La fel de ingenioasa a fost si ideea Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatii, care s-a bucurat de o larga audienta. Sub intrebarea "Pe cine vreti sa investigam?", cetatenii puteau sa mentioneze, la adapostul anonimatului, acele persoane sau institutii pe care au necaz. Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA, care s-a numarat printre organizatorii manifestarii, a fost si ea prezenta cu un stand propriu, directorul general Dan Docan intalnindu-se cu ziaristii in jurul orelor pranzului. Vizavi s-a aflat - intr-o vecinatate ciudata - cortul Organizatiei Romani CRISS flancat de cel al TVR si al fundatiei ACCEPT. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.