Telefonia mobila, la fel ca lumina, a intrat atat de adanc in viata noastra, incat, intre o bucata de drob si un ou, printre inghitituri, cu mainile pline de mustar, trebuie sa tastezi niste sms-uri, niste mesaje despre fericire si pace. Insa n
Telefonia mobila, la fel ca lumina, a intrat atat de adanc in viata noastra, incat, intre o bucata de drob si un ou, printre inghitituri, cu mainile pline de mustar, trebuie sa tastezi niste sms-uri, niste mesaje despre fericire si pace. Insa nebunia sms-urilor incepe inca de vineri. Cam asa, pe la pranz apar primele mesaje, care vorbesc despre sarbatorile fericite in propozitii destul de lungi, pentru ca mai e destul timp pana-n noaptea de Inviere. Si daca vineri este inceputul, fiind o zi cat de cat linistita, sambata, ultima zi dinaintea Pastilor, se dezlantuie furtuna mesajelor. Intram cu totii in ""hora pacii, a linistii si bunatatii, a bucuriei si iubirii"" , toate trimise prin sms-uri, si mai iesim pe la miezul noptii, cand incepe slujba de Inviere. Dupa o scurta pauza binemeritata, dupa ce am primit lumina, o luam de la capat cu ""Hristos a Inviat!"" , ""Adevarat a Inviat!"" , ca sa va dau cele mai simple exemple de sms-uri, pana la ""Fie ca Invierea Domnului sa va aduca liniste in suflet si in casa, multe bucurii si multa sanatate, fericire si belsug. Pasti fericit si Hristos a Inviat!"" . Vrei, nu vrei, dupa ce te-ai intors de la biserica, lasi deoparte stufatul, dupa care ai tanjit zile in sir, si te-apuci sa butonezi pana nu se racesc mesajele primite, pana nu se stinge lumina. Adormi cu telefonul in mana si cu gandul la mielul din cuptor si te impaci cu ideea ca a doua zi, ""cand pacea se va fi coborat in sufletul tau"" , o sa mananci pe saturate. Daca ai avut ghinionul sa-ti lasi telefonul deschis peste noapte, gratie companiilor de telefonie mobila care nu fac fata sms-urilor in noaptea de Inviere, o sa fii trezit din doua in doua minute de mesaje trimise cu cateva ore inainte. Cand pacea nu apucase sa se instaleze in suflet si nici macar in casa. Cat despre fericire, ce sa mai vorbim, e totala. A doua zi, dis-de-dimineata, inainte de a inghiti, pe nemancate cateva bucatele de ""pasti"" , ca sa nu-ti iesi din mana, tot pe nemancate, servesti mesajele venite peste noapte. Si pentru ca a fost aglomeratie pe teava in noaptea trecuta, iar teava a fost mai subtire ca niciodata, pana pe la ora pranzului, adica pana la masa de Pasti, trebuie sa rezolvi problema. Prietenii, rudele, amicii, fratii, colegii, cunostintele, trecatorii, necunoscutii si toti ceilalti care ti-au trimis mesaje nu asteapta. Trebuie sa te misti repede, ca acua€™ vine stufatul pe care n-ai apucat sa-l mananci in noaptea trecuta. Si dupa ce a trecut ziua, tocmai era ziua de Pasti, iti dai seama ca n-ai apucat sa mananci mai nimic, pentru ca ai stat mai tot timpul cu degetele pe tastatura telefonului. Cu toate astea, esti multumit si, mai ales, plin de ""lumina, bucurie, pace si fericire!"" . Vorba unui ""semese"" pe care-l primesc si de Craciun, si de Pasti, si de Anul Nou, si de ziua mea: ""Lovite-ar cu putere cel mai mare noroc din lume si cel mai mare sac de bani si crapa-s-ar butoiua€™ cu sanatate deasupra ta"" .
Hristos a Inviat!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.