Prim-vicepresedintele guvernului ucrainean, Anatoli Kinah, a confirmat ca autoritatile tarii au demarat o serie de controale si verificari legate de activitatea intreprinderii de stat "Delta-Lotman". "Unitatea are o importanta deosebita pentru Ucrain
Prim-vicepresedintele guvernului ucrainean, Anatoli Kinah, a confirmat ca autoritatile tarii au demarat o serie de controale si verificari legate de activitatea intreprinderii de stat "Delta-Lotman". "Unitatea are o importanta deosebita pentru Ucraina, inclusiv pentru regiuna Nikolaev. Ea a fost infiintata cu scopul exclusiv de a asigura conditiile unei navigatii in siguranta pe mare, contribuind astfel la cresterea volumului de marfuri prelucrate mai ales in porturile din zona", a spus oficialul ucrainean.
Din pacate insa, aprecia el, intreprinderea nu si-a indeplinit in totalitate sarcinile. Mai mult, au iesit deja la iveala abateri foarte serioase de la disciplina financiara, transmite agentia For-UA. "Alte concluzii sunt de competenta organelor abilitate. Dar fiecare trebuie sa raspunda, indiferent de functia sau apartenenta politica", a subliniat Kinah. In ce priveste canalul de navigatie Dunare - Marea Neagra, "copilul" intreprinderii in cauza, prim-vicepremieul i-a asigurat pe ziaristi ca lucrarile la acest obiectiv vor continua, "deoarece guvernul nu are nici o intentie de a renunta la acest proiect". Cat priveste relatiile "noastre cu Romania", a adaugat responsabilul ucrainean, "presedintele va gasi intotdeauna un limbaj comun pe partea de colaborare, o cooperare egala in drepturi si in conditii reciproc avantajoase, pe masura intereselor noastre nationale. Asa va fi si in viitor", a aratat Kinah.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.