In numeroase spitale din toata tara autoritatile sanitare au impus ieri carantina in urma cresterii ingrijoratoare a numarului cazurilor de gripa si viroze respiratorii.
Directiile de Sanatate Publica au decis limitarea accesului vizitatorilo

In numeroase spitale din toata tara autoritatile sanitare au impus ieri carantina in urma cresterii ingrijoratoare a numarului cazurilor de gripa si viroze respiratorii.
Directiile de Sanatate Publica au decis limitarea accesului vizitatorilor in toate unitatile sanitare din tara si au impus carantina in numeroase spitale din Caras Severin, Dolj, Iasi, Bucuresti, Buzau, Prahova, Mehedinti, Constanta, Teleorman, Mures, Vrancea, Arad si Braila.
Potrivit Ministerului Sanatatii, numai in ultima saptamana numarul cazurilor de gripa a crescut cu 4.000, cei mai afectati fiind ca si pana acum copiii si batranii. La Arad, toate spitalele din judet se afla in carantina dupa ce autoritatile au constatat cresterea de peste patru ori a cazurilor de gripa si viroze. Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica Arad, s-a instituit carantina in toate unitatile cu paturi, urmand sa se acorde o atentie deosebita sectiilor considerate cu risc major, respectiv celor de nou-nascuti, pediatrie si obstetrica. In ultima saptamana, numarul cazurilor de gripa a ajuns la Arad la 300, in timp ce numarul cazurilor de viroze depaseste 6.000, iar cele de pneumonii si bronhopneumonii au ajuns la peste 2.000. Situatia este asemanatoare si in Vrancea, unde Directia de Sanatate Publica a interzis accesul vizitatorilor in toate spitalele din judet din cauza numarului mare de viroze. Initial, autoritatile sanitare au restrictionat numarul vizitatorilor in sectiile cu risc ridicat, cum ar fi cea de Nou-nascuti, Pediatrie, Anestezie si Terapie Intensiva, dar masura a fost ulterior extinsa la toate departamentele. Responsabilii DSP au recomandat Inspectoratelor Scolare Judetene sa limiteze actiunile care implica un numar mare de elevi, cum ar fi spectacole, olimpiade sau alte actiuni scolare de acest gen. De asemenea, vor fi facute controale epidemiologice in unitatile spitalicesti pentru a identifica personalul care sufera de viroze, dar si pentru a fi facuta instruirea, astfel incat angajatii spitalelor sa poarte in permanenta masti pentru protectie.

Campanie de vaccinare in zonele afectate de inundatii

Zeci de copii din zonele din judetul Mures care au fost afectate de inundatii la sfarsitul saptamanii trecute vor fi vaccinati impotriva hepatitei A dupa ce specialistii Directiei de Sanatate Publica au constatat ca in regiunile respective exista riscul aparitiei unor epidemii. Sefa Laboratorului de Epidemiologie din cadrul DSP Mures, dr. Aurelia Cojan, a declarat ca masura vaccinarii copiilor impotriva hepatitei A a fost luata in scop preventiv. In zonele respective a fost declansata si o campanie de informare pentru prevenirea aparitiei unor afectiuni sau a unor epidemii, specialistii DSP Mures recomandand dezinfectarea fantanilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.