La Galeria "Caminul Artei" (parter) a venit primavara. "Paradis floral", "Parfum de femeie", "Dans" sunt cateva dintre titlurile tablourilor expuse - metafore plastice ale bucuriei intalnirii cu natura - care au consistenta zvonului ca anotimpul tre
La Galeria "Caminul Artei" (parter) a venit primavara. "Paradis floral", "Parfum de femeie", "Dans" sunt cateva dintre titlurile tablourilor expuse - metafore plastice ale bucuriei intalnirii cu natura - care au consistenta zvonului ca anotimpul trezirii la viata a vegetatiei este aproape.
Pictorita Claudia Popescu, autoarea lucrarilor, reunite sub genericul "Ferestre spre real/ireal", traieste ea insasi efuziunea acestei intalniri.
Cum? Asteptandu-si vizitatorii intr-o ambianta pe care putini expozanti se incumeta sa o creeze: cu muzica de Vivaldi, Strauss, Beethoven, cu flori reale, cu o buna dispozitie molipsitoare si, pe deasupra, asumandu-si, fara ifose, responsabilitatea altcuiva de a face sa straluceasca totul in jur - ferestrele, pavimentul.
Asa ca, odata intrat in "Caminul Artei", faci cunostinta cu binefacerile unei calatorii speciale intr-o lume a culorilor - nostalgica si incitanta, savuroasa si provocatoare gratie aranjamentului scenografic al Claudiei - prin amintirile propriilor calatorii.
Atrasa de "spectacolul" cladirilor vechi, de patrimoniu, de configuratia strazilor cu parfum medieval, artista ne conduce, prin intermediul tonalitatilor calde, dar si alternantei cald/rece, prin Centrul istoric al Bucurestiului, prin Constanta, Viena, Wilendorf, Venetia - peisaje vazute de la fereastra sau de aproape - toate adunate cu sufletul si oferite publicului intr-o prezentare care merita drumul pana la Galerie.
Claudia Popescu are curajul si vointa rara de a impune un alt mod de a trata astazi pictura, de a-i intelege efectul vizual si spiritual tamaduitor.
Este propriul sau manager, si acest lucru nu este usor si nici comod in zilele noastre, dar are orgoliul de a trai din propria sa arta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.