Rata somajului din Franta a urcat in luna ianuarie pana la 10 la suta, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, iar increderea companiilor in avansul economiei a scazut in ultimele saptamani, se arata intr-un raport al biroului de statistica INSE
Rata somajului din Franta a urcat in luna ianuarie pana la 10 la suta, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, iar increderea companiilor in avansul economiei a scazut in ultimele saptamani, se arata intr-un raport al biroului de statistica INSEE, informeaza Mediafax.
Indicele care masoara increderea companiilor in avansul economiei a scazut de la -104 puncte in luna ianuarie la -105 puncte in luna februarie.
Totodata, s-a inregistrat un declin al comenzilor din partea firmelor locale si externe. Numarul de someri din Franta a urcat in luna precedenta cu 0,9 la suta peste nivelul din decembrie 2004, depasind 2.700.000 de persoane.
"Economia avanseaza cu peste doi la suta pe an, si totusi, numarul de persoane fara un loc de munca este in crestere. Explicatia consta in sporirea productivitatii firmelor", a declarat Philippe Brossard, analist la societatea de investitii Euler Hermes.
Multe companii franceze au raportat, intr-adevar, rezultate solide pentru anul precedent. Economiile Germaniei si Frantei furnizeaza, impreuna, aproximativ jumatate din productia industriala din zona euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.