DONATIE. Un aparat cu apa, care trateaza metastazele si ofera mai multe sanse de supravietuire bolnavilor de cancer, ar putea fi donat Spitalului Universitar ""Sfantul Spiridon"" din Iasi. Cu ajutorul acestui aparat, doua paciente cu metastaze au ben

DONATIE. Un aparat cu apa, care trateaza metastazele si ofera mai multe sanse de supravietuire bolnavilor de cancer, ar putea fi donat Spitalului Universitar ""Sfantul Spiridon"" din Iasi. Cu ajutorul acestui aparat, doua paciente cu metastaze au beneficiat de tratament, care a decurs foarte bine. Seful Clinicii I Chirurgie din cadrul spitalului, prof. dr. Eugen Tarcoveanu, a explicat ca aparatul injecteaza apa sub presiune la temperaturi foarte mari si necrozeaza tesutul respectiv, distrugand astfel metastazele.

DEZBATERE. Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, societatii civile si ai unor organizatii neguvernamentale au abordat in cadrul unei dezbateri publice proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea normelor privind organizarea si functionarea centrelor de sanatate multifunctionale. Centrele multifunctionale au fost proiectate astfel incat sa poata oferi servicii medicale de tip spitalicesc, ambulatoriu de specialitate sau, daca este necesar, chiar sa detina in structura lor o microstatie de ambulanta. Ele vor completa serviciile medicale acordate in prezent de unitatile sanitare. (Oana Vataselu)

PSIHIATRIE. Saloanele sectiei de psihiatrie a Spitalului Judetean Bacau sunt neincapatoare, cele 60 de paturi dovedindu-se insuficiente pentru pacientii cu sevraje, depresii si crize de dementa, afirma medicii de specialitate bacauani. Majoritatea pacientilor sunt barbati si femei, cu varste de peste 35 de ani. Alcoolul, combinat cu medicamente, constituie un alt motiv pentru supraaglome-rarea sectiei, deoarece aceasta asociere produce sevraje.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.