Google a devenit cea mai mare companie de servicii de Internet dupa valoarea de piata, depasind firma eBay, dupa ce a anuntat rezultate trimestriale si anuale solide, transmite Reuters, citata de Mediafax. Principala companie de cautare pe Internet,
Google a devenit cea mai mare companie de servicii de Internet dupa valoarea de piata, depasind firma eBay, dupa ce a anuntat rezultate trimestriale si anuale solide, transmite Reuters, citata de Mediafax. Principala companie de cautare pe Internet, Google are o valoare de piata de 56 de miliarde de dolari, aproape egala cu cea a conglomeratului media Walt Disney, dar peste capitalizarea grupurilor General Motors si Alcoa insumate. eBay are o valoare de piata de 52 de miliarde de dolari, in scadere in ultima perioada, dupa ce proiectul sau privind piata de munca online nu a reusit sa se ridice la asteptarile Wall Street.
Titlurile Google sunt listate la bursa din New York de la mijlocul lunii august a anului trecut. Compania a depasit asteptarile analistilor, anuntand un profit trimestrial de sapte ori mai mare decat perioada octombrie-decembrie 2003, in timp ce profitul anual s-a dublat. Incasarile in ultimul trimestru din 2004 au depasit cu 100% rezultatul din perioada corespunzatoare a lui 2003, ajungand la un miliard de dolari. Veniturile companiei provin in marea majoritate din publicitate. Potrivit unui studiu al firmei de cercetare TNS Media Intelligence/ CMR, in 2005, publicitatea online va creste cu 11%, un ritm mult mai mare decat cel progonzat pentru televiziune, radio sau presa scrisa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.