Corpul de control al Guvernului va ancheta modul in care Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) a folosit fondurile de la buget, relateaza BBC. Saptamana trecuta, la DRP s-a declansat un scandal de coruptie, dupa ce un director al institu
Corpul de control al Guvernului va ancheta modul in care Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) a folosit fondurile de la buget, relateaza BBC. Saptamana trecuta, la DRP s-a declansat un scandal de coruptie, dupa ce un director al institutiei, Eugen Popescu, a fost acuzat ca s-a folosit de pozitia sa pentru a oferi bani unei fundatii in care activeaza si sotia sa. Eugen Popescu a dezmintit atunci ferm aceste acuze si a ripostat, sugerand presei ca DRP a fost implicat in afaceri ilegale in 2004, cand Departamentul era condus de reprezentantul PSD Titus Corlatean. De altfel, exista posibilitatea ca ancheta guvernamentala sa vizeze si acuzatiile indirecte aduse de Eugen Popescu lui Titus Corlatean. Astfel, o situatie ciudata exista la Iasi, unde in anul 2004 au fost directionate de catre DRP 23 de miliarde de lei. BBC noteaza ca unul din ONG-urile iesene care a beneficiat de finantari de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni este Centrul pentru Democratie din Iasi, organizatie coordonata de profesorul Doru Tompea, fost sef al campaniei electorale a filialei locale a PSD in timpul ultimelor alegeri. "Centrul pentru Democratie din Iasi a fost principalul gestionar al fondurilor publice destinate romanilor din Republica Molodova", mai dezvaluie BBC. Doru Tompea sustine ca nu au urmarit modul in care se derulau proiectele in Republica Moldova sau daca fundatiile carora le-au fost destinate fondurile exista sau nu, se mai afirma in comentariul BBC. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.