In sanul Aliantei D.A. nu mai domneste armonia din perioada premergatoare alegerilor. in PD s-au format tabere pentru sustinerea unor candidati la sefia partidului, greii din PNL se lupta si ei pentru functia de lider al partidului, iar cele doua par

In sanul Aliantei D.A. nu mai domneste armonia din perioada premergatoare alegerilor. in PD s-au format tabere pentru sustinerea unor candidati la sefia partidului, greii din PNL se lupta si ei pentru functia de lider al partidului, iar cele doua partide intre ele se bat pentru Primaria Capitalei.

Batalia in PD pe scaunul lui Traian Basescu

Dupa vehicularea unei liste de semnaturi pentru sustinerea lui Cozmin Gusa la sefia partidului, liderii PD Radu Berceanu si Adriean Videanu au iesit la atac, cerand socoteala semnatarilor listei. La sedinta de ieri a grupului parlamentar al PD au iesit scantei, deputatii trebuind sa explice de ce au semnat pe lista de sustinere a lui Gusa pentru sefia PD.
Surpriza a fost ca semnatarii cei mai multi spuneau ca habar n-aveau ce au semnat. Ei au dat vina pe deputatele Lavinia sandru si Roberta Anastase care i-ar fi pacalit spunand ca e vorba de o lista pentru formarea unui grup de dialog. Adriean Videanu a declarat la randul sau ca Lavinia sandru a incalcat statutul partidului dar ca nu va fi sanctionata. in privinta lui Cozmin Gusa, liderii PD s-au ferit sa ia decizii. Doar l-au inlocuit din functia de lider de grup parlamentar cu deputatul Cristian Radulescu. La randul sau, Traian Basescu, din functia de presedinte al Romaniei s-a simtit dator sa adreseze un mesaj PD acuzand tinerii de acolo ca "si-au format o gasca". El a acuzat-o pe Lavinia sandru ca risca sa ajunga "pe centura politicii" alaturi de politicienii care merg "din partid in partid". Surse din PD acrediteaza totusi ideea ca Radu Berceanu doreste sa preia sefia partidului, batalia finala urmand sa o dea cu Adriean Videanu iar Gusa urmand sa plece din partid.

Liberalii se incaiera pentru functia de presedinte

Nici in PNL lucrurile nu sunt foarte linistite. Batalia pentru functia de presedinte e dusa si aici de greii partidului. Calin Popescu Tariceanu s-a inscris primul in cursa anuntand ca va candida si cu o echipa de vicepresedinti. El a fost acuzat de fostul presedinte al partidului, Valeriu Stoica, de faptul ca doreste sa instaureze dictatura personala in partid prin monopolizarea conducerii colective. Ieri si Viorel Catarama s-a inscris in cursa pentru sefia PNL, pentru congresul care incepe azi, lansand un atac dur la adresa lui Tariceanu. Catarama a declarat ca premierul "a castigat 54.000 de dolari" la SAFI, in timp ce el a pierdut.

Gusa si sandru ii dau replica lui Basescu

Reactiile celor atacati de Traian Basescu nu au intarziat sa apara. Cozmin Gusa a declarat pentru Mediafax ca va fi extrem de nociv pentru viata politica daca presedintele Romaniei se va implica in continuare in viata interna a Partidului Democrat. Gusa crede ca iesirea de ieri a presedintelui a fost "doar un puseu" si spera ca acest gest sa nu preceada o atitudine "de durata". Deputatul PD a mai declarat ca ar avea o mare dezamagire daca discursul presedintelui s-ar materializa intr-o atitudine negativa la adresa sa. La randul sau, Lavinia sandru a declarat ca nu considera discursul lui Basescu drept un repros. "Eu voi crede in continuare in Traian Basescu si cred ca presedintele Traian Basescu a fost gresit informat si intentionat gresit informat de catre cineva, iar acest lucru a generat reactia sa", a spus Lavinia sandru, refuzind sa dea alte detalii.

Liberalii si democratii vor fiecare fotoliul de primar al Capitalei

Ca si cum problemele interne din partide nu ar fi suficiente, in Alianta DA se duce o batalie pe fata pentru Primaria Capitalei. Din partea PD s-a inscris in cursa Adriean Videanu, el anuntand ca intentioneaza sa demisioneze din postul de vicepremier special pentru campania electorala. El si-a anuntat oarecum discret candidatura as- teptand rezultatul unui sondaj comandat in Capitala pentru a se lansa oficial in cursa. in schimb, liberalul Ludovic Orban si-a lansat candidatura la Primaria Capitalei intr-un spectacol grandios anuntand ca el va fi alesul Aliantei. Orban isi face deja o campanie agresiva, cutiile postale ale bucurestenilor fiind asaltate de "fluturasi" si calendare cu chipul sau, dar si cu cartile sale de vizita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.