"Indexarea din ianuarie a fost doar de cateva zeci de mii de lei", ni s-au plans zeci de pensionari, care s-au asteptat sa primeasca mai mult cu 7% (rata prognozata a inflatiei pentru 2005). Oficialii Casei Nationale de Pensii au spus ca inflatia va
"Indexarea din ianuarie a fost doar de cateva zeci de mii de lei", ni s-au plans zeci de pensionari, care s-au asteptat sa primeasca mai mult cu 7% (rata prognozata a inflatiei pentru 2005). Oficialii Casei Nationale de Pensii au spus ca inflatia va fi acoperita la inceputul anului, lucru care nu s-a intamplat.
Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, ne-a spus ieri ce ii asteapta pe pensionari: "in acest an ne vom concentra pe recalcularea pensiilor, un proces care implica cheltuieli majore - peste 7.000 miliarde - si din acest motiv nu vor mai fi alte indexari. Dupa recalculare, care dorim sa se incheie pana la sfarsitul acestui an, se vor face indexari, in functie de rata inflatiei, iar acest lucru se va intampla doar o singura data pe an, nu trimestrial cum se facea pana anul trecut. in privinta indexarii din acest an, noi am luat in calcul faptul ca pensionarii au primit deja o indexare anticipata, in octombrie anul trecut, cand vechiul guvern a acordat majorarea de 5%. in ianuarie au primit 3%, deci s-a acoperit inflatia".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.