Gica Popescu si Ionut Lupescu au organizat ieri o conferinta de presa in care au tinut sa arate ca nu exista nici o schisma intre jucatorii "generatiei de aur", aflati pe pozitii diferite in ceea ce priveste capacitatea lui Mircea Sandu de a conduce
Gica Popescu si Ionut Lupescu au organizat ieri o conferinta de presa in care au tinut sa arate ca nu exista nici o schisma intre jucatorii "generatiei de aur", aflati pe pozitii diferite in ceea ce priveste capacitatea lui Mircea Sandu de a conduce FRF. "Nu exista tabere diferite. intre jucatorii generatiei de aur a existat, daca nu o prietenie, un respect reciproc. Fiecare dintre noi poate avea o parere si nu trebuie sa facem un front comun. Dar asta nu inseamna ca suntem in tabere diferite", a declarat Gica Popescu.
La randul sau, Lupescu a spus ca "totul a pornit dupa ce Mircea Sandu a spus ca il vrea ca succesor la sefia FRF pe Gica. Nu mi se pare normal. E o chestiune de principiu, dar asta nu inseamna ca alti colegi din generatia noastra nu pot avea alte opinii. Am vorbit in nume propriu. Nu exista rivalitate sau ura intre noi".
Popescu a afirmat si cu aceasta ocazie ca nu e interesat sa conduca FRF. "Am alte proiecte paralele cu planul sportiv si e nevoie de prezenta mea pentru derularea lor. Nu ma intereseaza sa candidez in 2006 la functia de presedinte", a spus fostul capitan al tricolorilor. Pe de alta parte, el s-a aratat uimit de reactiile impotriva sa aparute dupa declaratiile de sustinere ale lui Sandu. "Reactiile ostile nu au existat cand oameni de fotbal au zis ca as putea fi un bun presedinte. Cand Mircea Sandu a spus asta, toti au sarit la gatul meu. Trebuie sa platesc pentru declaratiile altcuiva".
Lupescu a adus precizari despre episodul amintit de Mircea Sandu, de la CM 1994, cand jucatorii au refuzat sa contribuie cu un anumit procent din primele lor la centrele de juniori. "Membrii Comitetului Executiv, aproape 15, au primit de asemenea prime substantiale de circa 50-60.000 $, bani care ar fi putut fi directionati catre centrele de copii si juniori. Nu e adevarat ca nu facem nimic pentru juniori", a spus Lupescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.