Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor a venit de hac, anul trecut, la peste 200 de grupari mafiote, activitate informativa care s-a concretizat
in intocmirea a 1.082 de dosare penale. Directia Generala de Informatii si
Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor a venit de hac, anul trecut, la peste 200 de grupari mafiote, activitate informativa care s-a concretizat
in intocmirea a 1.082 de dosare penale. Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si-a indreptat atentia catre investigarea marii criminalitati,
in special a fraudelor financiar-bancare, a coruptiei, a traficului de droguri si de persoane, dar si a infractionalitatii violente si transfrontaliere.
Ofiterii specializati in culegerea informatiilor au documentat, dupa supravegheri stricte, ilegalitatile a 225 de grupari violente, formate din 986 de persoane.
De asemenea, au fost depistate 95 de retele transnationale si 1.829 de suspecti, pe numele carora au fost intocmite 1.082 de dosare penale, fiind confiscate peste 11,2 tone de droguri.
Potrivit bilantului prezentat in Cartea Alba a MAI, DGIPI a actionat pentru depistarea neregulilor comise in procesul de privatizare, postprivatizare, gestionarea abuziva a intereselor societatii, fraude financiar-bancare si operatii ilegale in conturi, ilegalitati pe piata de capital si a asigurarilor, acte de coruptie.
De asemenea, subordonatii chestorului Virgil Ardelean au derulat activitati pentru combaterea criminalitatii organizate, identificarea gruparilor ce actioneaza prin violenta, santaj, recuperari si reglari de conturi, taxe de protectie, a filierelor interne ce alimenteaza retelele internationale de prostitutie, migratie ilegala, cersetorie, furturi de masini de lux, traficul si consumul de droguri.

Si politistii au calcat pe "bec"
DGIPI a facut ordine si in randul angajatilor Ministerului de Interne. Astfel, pentru disfunctionalitati in actul de conducere, abuzuri si indisciplina au fost sanctionati 149 de politisti, dintre care 95 cu functii importante, 5 comandanti de unitati, 38 de adjuncti, 22 de inspectori sefi, 16 sefi de serviciu si 14 sefi de birou.
Pentru grave neajunsuri, neimplicare sau lipsa de responsabilitate constatate in activitate, 59 de sefi de directii generale, sefi de inspectorate, comandamente au fost retrogradati sau eliberati din functie, iar alte 168 de cadre cu functii au fost sanctionate disciplinar. Cele 47 de controale si inspectii au vizat cercetarea ilegalitatilor si abaterilor, verificarea petitiilor si cercetarea penala a personalului ministerului care a comis infractiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.